Region Jnkpings ln Film
plus.rjl.se/film

Film i Jönköpings län

Region Jönköpings län/Film

Vi är ett nav för länets filmkulturella insatser samt stödjer regional kortfilms- och dokumentärfilmsproduktion samt värnar om den regionala biografen och dess utveckling i en brytningstid mellan analog och digital teknik.

Läs mer 

2017-02-24 8.41

Filmtävling för unga!

Är du mellan 13 och 18 år? Skapa vilken film du vill! Animerad, spelfilm eller kortdokumentär, dans eller inte. Det viktiga är att fånga Birgit Cullbergs liv och verk! Då vill vi bjuda in dig att skapa film till Cullbergbaletten!
Läs mer

2017-02-23 9.37

Filmare! Dags att söka Region Jönköpings Utvecklingsbidrag film: manus- och förproduktionsstöd.

Utvecklingsbidrag film ska stimulera nya filmare och nya berättelser med koppling till Jönköpings län. Utvecklingsbidrag film går att söka för filmprojekt som befinner sig i förproduktionsstadium.
Läs mer

2017-02-10 10.07

Kulturskolans Filmlinje

SkapandeKultur och utveckling/film har fått i uppdrag av Kulturskolan i Jönköping att driva projektet Kulturskolans Filmlinje. Projektet finansieras av Kulturrådet och kommer att erbjuda barn och unga att göra animerad film
Läs mer

2017-01-27 11.13

Animation i lärandet

Klass 2-3 på Ramkvillaskola har gjort en animation om köttbullens resa genom kroppen från munnen till bajs. Detta är ett Skapande skola projekt som Region Jönköping film har varit delaktigt i.
Läs mer

Behöver du hjälp under din filmproduktion?

Vill du själv vara med i den kontakta Anna Rydell.
Kontaktregister

Våra senaste inlägg på Instagram @kulturregionjkpg

Följ oss på Instagram (nytt fönster)

Konferens- och evenemangskalender

Konferens- och evenemangskalender kultur

Filminstitutets stöd

Logotype Svenska FilminstitutetSvenska Filminstitutet har i uppdrag att stimulera svenskt filmliv i vid mening. Det sker bland annat genom fördelning av ekonomiska stöd till olika delar av svenskt filmliv. Mer om information finns på Filminstitutets webbplats (nytt fönster)

Mediacenter Jönköpings länLogotype Mediacenter Jönköpings län

Mediacenter är en länsorganisation vars uppgift är att ge service åt Jönköpings läns kommuner och externa parter inom områdena media, IT, teknik och pedagogik. Hos Mediacenter kan du boka film och AV-utrustning.

Mediacenters webbplats (nytt fönster)

Uppdaterad: 2017-02-24
Anna Rydell, Kultur och utveckling