Region Jnkpings ln Futurum - akademin för hälsa och vård
plus.rjl.se/futurum

Kommentarer från läkarstudenter på klinisk praktik

Landstinget i Jönköpings län

"Åh vad bra det var! Alla läkare har verkligen tagit sig tid med oss studenter och vi har fått se och göra massor. Skulle gärna gå fyra veckor till här."

"Mycket bra placering. Vänlig och engagerad personal, tåliga patienter och mycket utrymme att ta egna initiativ och öva på praktiska moment. Jag saknar (som på alla placeringar) lite press med frågor och annat som stimulerar till inläsning under placeringen. Och kanske uppmuntran att gå hem tidigare för att orka läsa hemma efter dagens slut... Annars jättebra placering, jag är jättenöjd och har lärt mig väldigt mycket!"

"Jag är mycket glad över det trevliga bemötande vi fått av personalen på kliniken, såväl läkare som övriga yrkeskategorier. Mycket tid för att få diskutera patienter och frågor som dyker upp."

"Mycket bra klinisk handledning, tycker dock att det är lite svagt med endast 1-2 h föreläsning i veckan: varför inte låta alla duktiga doktorer hålla var sin genomgång för oss studenter, det borde bli i runda slängar en kortare föreläsning eller genomgång per placeringsdag. Det vore riktigt fint!"

"Det enda som varit negativt är att man måste veckopendla för att komma hit."

"Mycket trevligt och lärorikt. Kommer gärna hit och gör AT."

"Mycket trevligt bemötande av all personal. Jag har känt att det har funnits gott om tid för mitt lärande. Jätteplus att den läkare som jag gått med har haft extra långa tider avsatta för patientbesök."

"En mycket bra och givande placering. Man blev väl omhändertagen från första början. Personalen var mycket trevligt och visade prov på yrkesskicklighet. Handledningen fungerade utmärkt på alla plan."

"Trevlig klinik med trevliga människor som har tid att svara på frågor och förklara. Mycket uppskattat att ha nyckel och kort så att man kommer in överallt. Gott om plats och alltid tillgång till dator har gjort placeringen mycket angenäm i allt det praktiska. Trevliga överläkare och AT-läkare."

Uppdaterad: 2014-07-31
Ulla Hansson Green, Futurum, Verksamhetsnära funktion