Region Jnkpings ln Hemslöjd
plus.rjl.se/hemslojd

Projekt - Hemslöjd

Utvecklarna hemslöjd arbetar ofta i projekt. Det kan komma sig av speciella gemensamma hemslöjdssatsningar för hela Sverige, regionala eller lokala insatser, tillsammans med andra län, olika aktörer inom regional kultur, näringsliv, hemslöjdförbund m.m.

Aktuella projekt

 

20 mila liv

Är många saker. Ett tillgänglighetsprojekt för hållbar utveckling. För närproducerad hemslöjd, hantverk och mat som kultur och näringsgren. Det är en karta, ett verktyg och en grund för nätverk. Det handlar om lokalt agerande i ett globalt tänkande. Slöjd, hantverk, mat m.m. och en hållbarare framtid alldeles i närheten. Det är också en fråga om hur det är att leva mitt i något man ofta inte vet vad det är... Kryptiskt på ett sätt men alldeles självklart på ett annat. Gräv där du står kanske?
 


Avslutade projekt

Slöjdcirkus/slöjdklubben

Slöjdcirkus var ett tvärkulturellt projekt som uppstod i mötet mellan urgammal slöjdkunskap, teaterns berättarkonst och musiken. På uppdrag av regeringen innehade också Slöjdcirkus det nationella uppdraget inom området barnkultur i samverkan med forskning. Slöjdklubben skapades ur Slöjdcirkus pedagogik och är numera permanent verksamhet som vänder sig till barn mellan 7 och 14 år.

Animerade minnen

Projektet ”Animerade minnen” var ett integrationsprojekt för ungdomar med film som den huvudsakliga metoden. Det handlade om att bryta sönder vardagsgrupperingar skapa förståelse, empati, samhörighet och jämlikhet mellan ungdomar genom ett kreativt och roligt arbete som främjar integration istället för utanförskap och grupperingar.
 

Kontaktperson

Niclas Flinck
Hemslöjdskonsulent
010-242 59 97, 070-564 49 44

Uppdaterad: 2017-04-26
Niclas Flink, Hemslöjd