Region Jnkpings ln Hjälpmedelscentralen
plus.rjl.se/hjalpmedelscentralen

Samtalsapparater

 

Lightwriter SL35

Art.nr: 19755


En liten portabel skrivmaskin som ger personer med talsvårigheter men med fungerande språk möjlighet att kommunicera med text.

 

 SL 35

Med SL35 kan man skriva fritext, samt lagra färdiga ord och meningar som snabbt kan hämtas fram. Tangentbordet är lättryckt och det finns flera anpassningsmöjligheter till olika behov. SL35 har ordprediktion som inkluderar ca 4000 svenska ord – den ger förslag på ord när man skriver. Det finns en serieport för inkoppling av annat tangentbord, skrivare eller plug in–modul för scanning istället för tangentbord. Finns med ABC– eller QWERTY –tangentbord.

Läs mer på leverantörens hemsida  

 

 

Lightwriter SL40

Art.nr: 32267
LightWriter SL40 har en meny med funktioner som presenteras i flikar på displayen. Tangentbord med 52 tangenter, en för varje bokstav a–ö och för olika funktioner och snabbval för att underlätta vid kommunikationen.

För en ökad kommunikation finns inlärningsbar ordlista, ordprediktion, möjlighet till att spara förkortningsexpansioner och egna färdiga fraser som är lätt att plocka fram med ett tangenttryck. Ord i ordlistan kan autojusteras för att passa brukarens sätt att skriva. Inbyggd klocka på displayen och symboler för olika funktioner underlättar för brukaren i sitt dagliga användande. Lightwriter SL40 levereras med talsynteserna Emma⁄Erik, 3 olika raster för anpassning och en bärväska.

 

SL40
Läs mer på leverantörens hemsida OBSERVERA!
SL40 ersätter SL35 då denna modell inte säljs längre, vi har dock en stor mängd SL35 i omlopp varför den inte kommer att försvinna ännu på ett tag. Som förskrivare skall du i första hand välja SL35.

 

 

Roll talk

Finns i tre storlekar, Compact, Light och Micro. Levereras med den flexibla programvaran Programsnickaren, som har mycket stora anpassningsmöjligheter. Används som samtalshjälpmedel och man kan bygga kommunikationsmiljöer helt anpassade för brukaren, med fält  som har talande funktioner och/eller för en vidare i olika nivåer. Kan användas med olika bild- coh symbolbaser. Finns även skärmtangentbord med ordprediktion och talsyntes. Möjlighet till omgivningskontroll.
 

Light rolltalk
Läs mer på leverantörens hemsida  

 

 

Voca Flex

Är en flexibel och tålig samtalsapparat. Ett inspelat meddelande läses upp när man trycker på respektive knapp. Man kan anpassa olika överlägg, "Smart guides", till olika situationer. Knapparna kan märkas upp med text, bilder eller symboler. Apparaten kan också användas för berättande i sekvens eller uppläsning av instruktioner i flera steg, t ex rutiner eller recept.

Finns med 30, 60 och 90 minuters minneskapacitet

Vocaflex
Läs mer på leverantörens hemsida (Bläddra för olika varianter)  


 

Go talk

Samtalsapparat med möjlighet att spela in färdiga ord eller fraser. Finns med 4 (art.nr: 30412) , 9 (art.nr: 26738) och  20 knappar (art. nr:20943) samt Pocket (art.nr: 32308). Varje knapp har fem undernivåer.

gotalk
 Läs mer på leverantörens hemsida  

 

 

Big mack

Art.nr:31943
Enkel inspelnings-/uppspelningapparat för ett meddelande. Max 75 s inspelningstid. Tryckyta 12 cm. Fyra utbytbara lock i färgerna rött, gult, blått och grönt ingår.

Big mack
   

 

 

Little mack

Enkel inspelnings-/uppspelningapparat för ett meddelande. Max 75 s inspelningstid. Tryckyta 6 cm. Fyra utbytbara lock i färgerna rött, gult, blått och grönt ingår.

Little mack
   

 


Big step by step

Talapparat med nivåer. Användbar för att t.ex berätta en historia som är uppdelad i flera delar. Max 75 s inspelningstid. Tryckyta 12 cm. Inkl rött, gult, blått och grönt lock.

 

Little step by step

Talapparat med nivåer. Användbar för att t.ex berätta en historia som är uppdelad i flera delar. Max 75 s inspelningstid. Tryckyta 6 cm. Inkl rött, gult, blått och grönt lock.


Step by step med nivåer

Art.nr: 33100
Talapparat med nivåer. Användbar för att t.ex berätta en historia som är uppdelad i flera delar. Taltiden kan fördelas på tre nivåer, t ex för tre olika situationer/miljöer. Nivåval sker med en knapp på sidan (ej tänkt att skötas av brukaren). Max 75 s inspelningstid. Tryckyta 6 cm. Inkl rött, gult, blått och grönt lock.

Läs mer om talapparaterna ovan hos leverantören

Talande Fotoalbum

Art.nr:26377
Fotoalbum i röd plastpärm som pratar. Man kan spela in ett meddelande för varje sida, med max 10 sekunder per sida och totalt 24 sidor. Totala inspelningstiden är 4 minuter. Använd fotografier/bilder i formatet 10 x 15 cm.
Användbar för AKK, daglig kommunikation, steg-för-steg instruktioner, minnesstöd och personlig information. Mått: 140 x 200 x 33 mm. Vikt 400 g.

Talande fotoalbum
Läs mer på leverantörens hemsida  


 

Kontaktpersoner

Utprovning, generella frågor, inställningar, användande osv

Pernilla Lundberg (Logoped)

036-324131

 

Reparationer, tekniska frågor

Stefan Frisk (Ingenjör)

036-324107

 

 

 

 

Uppdaterad: 2013-12-03
Pernilla Lundberg, Hjälpmedelscentralen, Verksamhetsstöd och service