Region Jnkpings ln Folkhälsa
plus.rjl.se/folkhalsa

Logotype: Stärkande kulturKulturkonferens 2009

Kulturen har en plats i vård och behandling!

Välkommen till en nationell heldagskonferens i Jönköping om kulturens betydelse i dagens hälso- och sjukvård - 13 oktober 2009 på Smålands Musik och Teater i Jönköping.

Det finns vetenskapliga belägg för vikten av att föra in kulturen i vård- och behandling! Detta kommer att belysas under dagen.

Två av Sveriges ledande hjärnforskare; Gunnar Bjursell och Rolf Ekman finns på plats. De delar med sig av sin kunskap kring kulturens betydelse för hur hjärnans kapacitet kan bibehållas, utvecklas och läkas/rehabiliteras.

Erna Grönlund och Barbro Renck var först i världen med forskning om dansterapi för pojkar med ADHD, med goda resultat. De har också forskat kring dansterapi för tonårsflickor med depression. Erna Grönlund och Barbro Renck är flitigt anlitade föreläsare både i Sverige och utomlands. Erna Grön- lund är professor vid Danshögskolan i Stockholm och Barbro Renck är docent i folkhälsovetenskap vid Karlstads universitet.

Vi får också ta del av erfarenheterna från Freja musikteater med barn och ungdomar med autism och andra funktionshinder. Initiativtagaren Ingrid Sindahl-Norelius ger oss syfte och bakgrund och ungdomarna bjuder på smakprov från sin senaste föreställning "Den smala lyckan".

Målgrupp: Verksamma inom landsting och kommuner samt ledning och beslutsfattare.

Arrangörer

Folkhälsoavdelningen och Smålands Musik och Teater, Landstinget i Jönköpings län.
 

Kontakt

Paula Bergman
folkhälsoplanerare
Folkhälsa och sjukvård
Region Jönköpings län
036-32 42 11

Birgitta Ekeberg
sjuksköterska/musikterapeut
Folkhälsa och sjukvård
Region Jönköpings län
 036-32 41 73

Uppdaterad: 2015-01-23
Paula Bergman, Folkhälsa och sjukvård, Verksamhetsnära funktion