Region Jnkpings ln Barndialogen
http://plus.rjl.se/samverkan

A perfect lover - en teatermonolog

A perfect lover är en teatermonolog om att göra debut till varje pris. Vem är man när man älskar och vem vill man vara? Hur skapas sexuell identitet i mötet med andra?

Olle är en vanlig kille som tänker mycket på sex och att bli av med oskulden. Han tycker att Jasmine verkar intresserad och planerar för ett kärleksmöte på alla hjärtans dag. Men det slutar med ett fiasko - och ett övergrepp.

Föreställningen följs av samtal och diskussion, där skådespelaren Staffan Kolhammar fångar upp elevernas frågor i ett enkelt rollspel om rätt och fel, grupptryck, identitet, förebilder och social medier

Pjäsen är tänkt att fungera som ett komplement till sex- och samlevnadsundervisningen i årskurs 9 och på gymnasiet. A perfect lover är en unik och uppskattad pjäs som berör eleverna på djupet och öppnar upp för samtal om destruktiva könsroller, samtycke och mycket mer.

Till föreställningen ingår ett handledningsmaterial vilket möjliggör en röd tråd i sex- och samlevnadsundervisningen med pjäsen som utgångspunkt, se nedan för länkar.


Om föreställningen

Medverkande: I rollen som Olle ser vi Staffan Kolhammar, som har spelat teater för barn och vuxna i flera år. På Smålands Musik & Teater har han medverkat i Amadeus (2015) och Spelman på taket (2016). Han driver också en standup-klubb och är aktiv i teatergruppen Teaterstickorna.

Manus och regi: För manus och regi står Peter Ivan Ericson, regissör, dramatiker och pedagog med ett femtiotal uppsättningar bakom sig. Han har bland annat arbetat med teater på flyktingförläggningar och med Suzanne Osten på Unga Klara, samt varit konstnärlig ledare för Freja musikteater, en del av Smålands Musik & Teater.

Föreställningens längd: Monologen är ca 35 minuter lång och följs av ett 40-60 minuters samtal och diskussion. Det är önskvärt att minst en lärare är närvarande och att elevhälsan är informerad.

Årskurs och publikantal: Föreställningen vänder sig till elever från årskurs 9 och uppåt. Max 40 elever per föreställning och samtal.

Pris inom Jönköpings län: 3 000 kr för en föreställning, 4 500 kr för två föreställningar under samma dag, i samma lokal. Max 2 föreställningar per dag.

För information om pris för föreställningar utanför Jönköpings län, vänligen kontakta Staffan Kolhammar.

Föreställning togs fram som ett komplement till sex- och samlevnadsundervisningen och finansierades delvis med statsanslaget "Insatser mot hiv/aids och andra smittsamma sjukdomar".

 

Handledningsmaterial

Till föreställningen finns ett handledningsmaterial A Perfect Lover

A perfect lover kan med fördel användas tillsammans med "Vem är jag? - en arbetsbok om identitet och självbild" Vem är jag?

 

Bokning och information

Staffan Kolhammar, skådespelare
 
tel 0703-52 83 77

 

Övrig information

Veronica Johansson, folkhälsoutvecklare

010-242 41 77, 0761-38 47 38

Föreställningsbild, ung man

Uppdaterad: 2018-01-22
Johanna Rosander, Folkhälsa och sjukvård, Verksamhetsnära funktion