Region Jnkpings ln Bild och form
plus.rjl.se/bildochform

Ateljéstipendium

Nu finns det ett nytt ateljéstipendium för konstnärer i Jönköpings län. Ateljéstipendiet riktas till konstnärer verksamma i eller med koppling till länet och går inte att söka. Urvalet görs av representanter från kultur och utveckling inom Region Jönköpings län, Jönköpings kommun och Jönköpings läns museum. Stipendiet delas ut två gånger per år.

Ateljéstipendiet ska ge en konstnär möjligheten att fritt experimentera eller utveckla ett konstnärligt arbete i större skala under en kortare tid. Stipendiet är utformat så att konstnären får tillgång till Rum 203 på Jönköpings läns museum under en månad för att använda rummet som processateljé. Konstnären kommer också att få en ersättning under tiden samt tillgång till viss teknik och teknisk assistans från museet.

Arbetsperioden ska inte resultera i en utställning, eller vara öppen för publik, utan fokus ligger på att utveckla konstnärliga idéer. Konstnären förväntas att på något sätt offentliggöra sitt arbete i form av till exempel ett samtal eller presentation.

Stipendiet är ett samarbete mellan bild och form inom kultur och utveckling i Region Jönköpings län, Jönköpings kommun och Jönköpings läns museum.

 

Ateljéstipendiater 2015

  • Lisa Atterström, från Bottnaryd
  • Björn Bengtson, från Tranås

Kontakt

Administrativ samordnare
Bild och form
Dan Nilsson
036-32 62 63
dan.nilsson@rjl.se

Uppdaterad: 2015-09-09
Dan Nilsson, Kultur och utveckling