Region Jnkpings ln Region Plus
plus.rjl.se för vårdpersonal, samverkanspartners m.fl.

Jobba på Aneby Folktandvård

Vår klinik är inte stor men vi har högt i tak och ett brett odontologiskt kunnande. Hos oss har en familjekänsla vuxit fram där allas insats är lika värdefull. Det bidrar till glada och sammansvetsade medarbetare som var och en tar ett stort eget ansvar.

Vi har medarbetare som specialiserat sig på olika inriktningar, till exempel IT-utveckling, äldretandvård, barn- och ungdomstandvård och implantat. Vi är också mycket engagerade i extern verksamhet i förskolor, skolor och uppsökande verksamhet  till exempel på äldreboenden. Vår odontologiska bredd gör att vi kan lösa det mesta på bästa sätt för våra patienter.

Vårt patientklientel representerar alla åldrar och barnen i vårt upptagningsområde har fin tandhälsa. Inte minst genom ett samarbetsprojekt - Tillsammans mot tandtrollen - mellan Folktandvården i Jönköpings län och förskolor med flera, där barnen får borsta tänderna efter frukost på förskolan. Vår klinik var först ut att prova konceptet som nu har anammats och blivit framgångsrikt i hela regionen.

Nu står vi inför ett generationsskifte och behöver någon som kompletterar vår grupp och gillar utmaningar inte minst när det gäller att använda digitala verktyg för att underlätta både för patienter och medarbetare.

Bilder från oss

Vi tänkte att du ville få ett hum om hur det ser ut på vår klinik så Ewa Forsberg som är tandsköterska hos oss knäppte några bilder med mobilen.

Kollage från Aneby Folktandvård, blommor och behandlingsrum. Klinikens egna bilder.

Kollage Aneby Folktandvård, akvariefiskar och födelsedagsfika. Klinikens eegna bilder.

Bilköer är ett okänt begrepp i Aneby

Aneby är den lilla kommunen med ett stort utbud. Rikt näringsliv, låg arbetslöshet och stor variation av fritidsaktiviteter samt föreningsliv. Det finns nära hundra sjöar i Aneby kommun med bad, fiske och naturskönt boende. Du når lätt de större orterna i närheten. Det tar till exempel runt 35 minuter med bil till Jönköping.  Varje timma kan du dessutom hoppa på tåget, antingen norrut eller söderut längs stambanan.

Trakten bjuder på många attraktiva tomter att bygga på. Var du än bosätter dig i Aneby har du nära till allt. Oavsett om du ska lämna på dagis, skjutsa till aktiviteter eller köpa mjölk tar det inte mer än 5-10 minuter. Bilköer är ett okänt begrepp i Aneby.

Kontaktperson

 • Marianne Törngren, klinikchef
  0380-55 37 65
 • Ann-Charlotte Kilebrand, klinikkoordinator
  0380-55 37 60

Fakta om Aneby Folktandvård

Medarbetare

 • 12

Patientstock

 • Cirka 3 000 vuxna
 • Cirka 1 400 barn 
  (Klinikens medarbetare har även hand om Mariannelund Folktandvård som har cirka 750 vuxna patienter och cirka 576 barnpatienter.)

Mer information

Folktandvårdens webbplats
www.rjl.se/folktandvarden

Uppdaterad: 2015-05-18
Kristin Drabe, Folktandvårdens kansli, Folktandvården