Region Jnkpings ln Dans
plus.rjl.se/dans

Dansresidens

ilYoung Gislaved

Ungdomskompaniet ilYoung kommer att ha ett dansresidens Gislaved den 23 juli - 4 augusti 2017 för att jobba fram två nya verk. Dansresidenset i Gislaved är sista stoppet i en residensturné som tidigare varit i Härnösand och Linköping.

Under dansresidenset ger koreograferna och gästlärarna morgonklass med kompaniet, workshop och work in progress till dansutövare i länet.

Det hela avslutas med en förställning som har urpremiär på Kulturhuset Spira, Jönköping den 19 augusti och Kulturplatån, Gislaved den 30 augusti.

Om ilYoung

ilYoung är ett ungdomskompani som grundades av de konstnärliga ledarna Israel Aloni och Lee Brummer 2012 med en ambition att bygga upp en plattform som kunde erbjuda professionell erfarenhet för unga dansare son fortfaranden är under professionell dansutbildning. Genom att erbjuda dansstudenterna erfarenheter av professionellt arbete under utbildningsperioden har studenterna möjlighet att ta med sig sin nyavunna kunskap tillbaka in i utbildningen och stärka dem individuellt med den nya erfarenheten.
Varje år sätts ett nytt ungdomskompani med dansare från professionella dansutbildningar ihop och har residens på tre orter i Sverige

Morgonklass Gislaved

Under sommarens dansresidens ilYoung i Gislaved, kan du som är professionel dansare eller har mycket goda danskunskaper och är över 16 år delta i morgonklassen. Klasserna är den 25, 26, 27, 28, 31 juli och 1 och 2 augusti kl 09.30 i danssalen i Glashuset i Gislaved. Klassen är gratis, men resan bekostar du själv. Anmälan krävs. Begränsat antal platser.

Anmälan, (nytt fönster)

För fler frågor och avanmälan kontakta    

Workshop i Gislaved och Jönköping

Under sommarens dansresidens ilYoung i Gislaved, kan du som är professionel dansare eller har goda danskunskaper och är över 15 år delta i dansworkshops under residenset och under föreställningen.

Den ena workshopen är den 30 juli mellan kl 11-15 i danssalen i Glashuset i Gislaved. Workshopen är gratis, men resan bekostar du själv. Anmälan krävs. Begränsat antal platser.
Anmäl till

Den andra workshopen är den 19 augusti mellan kl 14-17 i danssalen på Kulturhuset Spira. Workshopen är gratis, men resan bekostar du själv. Anmälan krävs. Begränsat antal platser.
Anmäl till

Man behöver inte gå på båda.

Work in progress i Gislaved

Kom och ta del av den konstnärliga process som ilYoung haft under sitt residens i Gislaved. Under ”Work in progress” visas utdrag ur arbetet samt samtal. Visas i danssalen i Glashuset i Gislaved den 2 augusti kl 18-21, det är gratis, men resan bekostar du själv. Anmälan krävs inte. Begränsat antal platser.

Föreställningar Jönköping och Gislaved

De två nya verken #Ghetto av Israel Aloni & Cast och The solution is temporary av Lee Brummer & Cast.
På scen står ungdomskompaniet ilYoung med danselever från år 1 och 2 på Balettakademin Stockholm och Göteborg, Dans och Cirkushögskolan och Härnösands folkhögskola.

Kontakt

Camilla Eskel

Johan Lööf

Lee Brummer

Detta är ett samarbete mellan Kultur och utveckling/dans Region Jönköpings län, Kulturförvaltningen Gislaved, Dansstudion Gislaved och ilDance.

Gislaveds dansstudio

Uppdaterad: 2017-07-25
Camilla Eskel, Kultur och utveckling