Region Jnkpings ln Odontologiska Institutionen
plus.rjl.se/oi
2016-09-09 14.47

Ett spännande möte

I två veckor har tio tandläkare från Lanzhou University, Kina, kompetensutvecklats vid Odontologiska Institutionen.

Tandläkare från Kina på besök.
Tandläkare från Kina på besök.

I samarbete med Jönköping University har Odontologiska Institutionen, Folktandvården Region Jönköpings län i dagarna haft besök av tandläkare från Kina. Syfte har varit att utbilda och dela kompetenser.

­­­-­­­­­­­ Det har varit ett spännande och väldigt positivt möte där vi har mycket att lära av varandra, säger Docent/Övertandläkare Henrik Jansson.

Tandläkarna från Lanzhou University har utbytt kunskap och förståelse inom utbildning av svensk specialisttandvård. Kurserna har bedrivits teoretiskt inom ämnena parodontologi, endodonti, ortodonti och datorstyrd implantatkirurgi. Programmet har även inneburit auskultation inom de olika specialistämnena.

- Vi har anpassat besöket för deras önskemål och det har varit mycket uppskattat från båda parter, menar Henrik Jansson.

Höja kompetenserna

Syftet med besöket har varit att höja utbildningsnivån med skräddarsydda JUST-kurser*. Henrik Jansson ser en stor vilja från båda håll att dela kompetenser och kunskaper mellan varandra.

- Besöket har också bidragit till att våra föreläsare och vår forskning stimulerats genom internationell exponering.

Utbytet är stort där den Odontologiska Institutionen i Jönköping kan leda och designa upplägg för en klinisk forskning. I ett kommande samarbete kan Odontologiska Institutionen få tillgång till ett stort patientmaterial och vara delaktig i analys och publicering av resultaten.

 

* Jönköpings Utbildning för ST-tandläkare

Uppdaterad: 2016-09-09
Annica Ekberg, Folktandvårdens kansli, Folktandvården