Region Jnkpings ln Smittskydd och vårdhygien
plus.rjl.se/smittskydd
2017-08-31 14.09

Nyhetsbrev från Smittskydd Vårdhygien

Nu är det dags att planera för höstens influensavaccinationskampanj!

Influensa

Säsongens första influensafall dök faktiskt upp den här veckan. Så här tidiga fall har nästan alltid en koppling till utlandsresa – så även detta fall – och av någon anledning, som vi inte helt förstår, så blir det aldrig någon fart på smittspridningen från dessa.

Det dröjer alltså lite till innan riktiga influensasäsongen är här, men det är hög tid att planera för influensavaccinationskampanjen.

Vi vill gärna uppmuntra till flexibilitet och kreativitet! Sedan tidigare vet vi att drop in-mottagningar är uppskattat och framgångsrikt. Erbjud gärna kvälls- eller helgtider – många av våra riskindivider är både yrkesaktiva och upptagna. Kanske kan ni även hitta andra arenor för att nå ut med vaccinationserbjudande, som till exempel att finnas på plats på apoteket, utanför livsmedelsbutiken eller i kyrkan?

Datum ni behöver känna till:

  • 18 september är sista dagen att publicera vaccinationstiderna på vaccinationssidan i intranätet för att de ska komma med i invånartidningen, på er kontaktsida på 1177.se och i länets tidningar: http://intra.rjl.se/infopage.jsf?nodeId=84103&childId=138460

  • 1 november kommer invånartidningen (För ett bra liv i ett attraktivt län) ut. Planera därför in vaccinationstiderna efter 1 november.

  • 7 november är startdatum för den nationella influensavaccinationskampanjen.

Anmäl dig till informationsträffen

Liksom tidigare hälsar vi vårdpersonal och vaccinatörer välkomna till informationsträffar på de tre sjukhusen.

Anmäl dig via länk nedan:

Uppdaterad: 2017-09-08
Jenny Nilsson, Folkhälsa och sjukvård, Verksamhetsnära funktion