Region Jnkpings ln Smittskydd och vårdhygien
plus.rjl.se/smittskydd
2017-11-03 11.02

Nyhetsbrev om influensa och vinterkräksjuka

Vi laddar för influensavaccinationsstart nästa vecka och börjar med veckovisa influensa- och norovirusrapporter.

Influensa och vinterkräksjuka

Nästa vecka – den 7 november – går startskottet för den nationella influensavaccinationskampanjen. Gå gärna in och gilla, dela och kommentera årets Gladis-film på Regionens Facebooksida så att den når så många som möjligt.

Från och med denna vecka kommer vi regelbundet att skicka ut statistik på antal tagna respektive positiva prov för influensa, RS-virus och norovirus (vinterkräksjuka) – se nedan. Ännu har influensasäsongen inte startat. Som ni kan se hade vi ett positivt fall av influensa B förra veckan, men den smittan var hämtad utomlands.

Allt material från förra veckans uppskattade informationsträffar om influensa och vinterkräksjuka för slutenvården och kommunen finns nu publicerat på vår hemsida: Vårdhygien vid vinterkräksjuka och influensa

Pneumokocker

Som tidigare meddelats är Pneumovax restnoterat. Vi har dock idag fått positiva signaler om att vaccinet kan bli tillgängligt fortare än vad som tidigare meddelats, eventuellt redan under vecka 47 eller 48. Vi återkommer med uppdaterad information när vi vet mer om detta.

Veckorapporter

 

 

 

Uppdaterad: 2017-11-03
Jenny Nilsson, Folkhälsa och sjukvård, Verksamhetsnära funktion