Region Jnkpings ln Utvecklingskraft
plus.rjl.se/utvecklingskraft
2016-07-19 10.00

Marie Winald Karlström varvar underhållning med allvar

"Jag kommer att prata om mod - och hur modig du måste vara som patient", så beskriver Marie Winald Karlström sin föreläsning på Utvecklingskraft.

Marie Winald Karlström
Marie Winald Karlström

Kan du ge oss en liten inblick i vad din föreläsning kommer att handla om?
Jag kommer att utgå från mitt eget liv – och prata om min erfarenhet av att vara patient och mamma till en funktionshindrad pojke, Jesper.

Föreläsningen handlar om mod. Om hur modig man måste vara som patient.  Och hur viktigt det är att vi förvaltar livet. Inte bara den del som ”går på räls” utan även de delarna som gör ont och är besvärliga.
Det blir en underhållande halvtimme som blandas med lite allvar.

Kan du ge ett exempel på hur ”Bättre liv och välfärd för ALLA" är viktigt i ditt arbete?
Min vardag handlar mycket om bemötande -  både som mamma till en funktionshindrad pojke men också bemötande mot Jesper. Vården är ofta bra på att ge information till patienten, men ibland glömmer man att budskapet måste anpassas efter den man talar med. För att Jesper ska få tillgång till en bra välfärd så är det mycket viktigt att kommunikationen fungerar mellan alla parter.

Vilka är dina förväntningar på Utvecklingskraft 2016?
Jag ser framemot att få ta del av några föreläsningar. Jag är också intresserad av att lära mig mer om tankegångarna inom vården – och få reda på hur vården ser på mig som patient.

Uppdaterad: 2017-02-20
Anna Lindman, Qulturum, Verksamhetsnära funktion