Region Jnkpings ln Utvecklingskraft
plus.rjl.se/utvecklingskraft
2017-05-10 13.39

3 snabba frågor till Fabian Bolin och Sebastian Hermelin

När Fabian diagnostiserades med leukemi 2015 vid 28 års ålder var han mitt uppe i en framgångsrik karriär inom finansbranschen och hade också påbörjat sin skådespelarkarriär. Han började dokumentera sin resa genom sjukdomen i en blogg som fick stor uppmärksamhet från människor världen över. Nu kommer han till Utvecklingskraft/Nationell HFS-konferens tillsammans med vännen och kollegan Sebastian Hermelin.

Sebastian Hermelin och Fabian Bolin
Sebastian Hermelin (t.v) och Fabian Bolin

Kan ni ge oss en liten inblick i vad er föreläsning kommer att handla om?
Föreläsningen handlar om Fabian Bolins resa från tiden i London där han arbetade med både investment banking samt inom filmindustrin, men som tog en helt ny vändning dagen han fick diagnosen akut lymfatisk leukemi. Han skildrade hela sin resa genom cancer och det fick honom att inse det enorma behovet av fokus på mental återhämtning för cancerpatienter, vilket ledde till grundandet av WarOnCancer.com - en storytelling-plattform för alla som drabbats av cancer.


Vad är viktigt för er i mötet med vården?
Fokus på mental återhämtning samt att patienterna skall bli mycket mer involverade i sin behandling

Vad tror ni att Utvecklingskraft/Nationell HFS-konferens 2017 kan bidra med?
Vi ser Utvecklingskraft som en fantastisk möjlighet för oss att komma i kontakt med människor som arbetar mot samma mål - att förbättra svensk sjukvård. VI hoppas att folk delar vår vision om att fokus på mental återhämtning och empowerment av patienter är något som kraftigt kan förbättra livet för folk som drabbats av cancer. Vi ser WarOnCancer.com som ett komplement till sjukvården, där ett av våra mål är att alla patienter kan få information om vår plattform från förslagsvis kuratorer i ett tidigt skede av sin behandling, då behovet av att förstå och lära sig från andra som varit igenom resan är som störst.

Uppdaterad: 2017-05-10
Anna Lindman, Kommunikationsavdelningen, Verksamhetsnära funktion