Region Jnkpings ln Futurum - akademin för hälsa och vård
plus.rjl.se/futurum

Aktuellt från Futurum

2017-06-21 13.54

Sommaröppet på sjukhusbiblioteken

Prästkrage som vänder sig mot en sommarblå himmelVi håller öppet hela sommaren och hjälper er med sommarläsningen. Allt som kan tänkas konsumeras i hängmattan finns hos oss, från feelgood och deckare till de senaste medicinska forskningsrönen.
Läs mer

2017-06-21 8.49

Vårdadministratörsstudent premieras

Karin Thörne och Lina EricssonI år föll valet på Lina Ericsson. Futurum - akademin för hälsa och vård, Region Jönköpings län delar ut stipendiet en gång per år till en student på vårdadministratörsutbildningen vid Jönköping University.
Läs mer

2017-06-07 13.57

Forskningsnytt från Region Jönköpings län

Rökning ger sämre förutsättningar för tandimplantat: Rökning och tandlossningssjukdom är två betydande faktorer som påverkar resultatet av implantatbehandling i munhålan.
Läs mer

2017-06-02 10.50

Forskarkurs avslutad

Kursdeltagare och ledare vid Futurums forskarkursFuturum - akademin för hälsa och vård har tillsammans med Linköpings Universitet gett en kurs i klinisk forskningsmetodik. Forskningsintresserade medarbetare har passat på när kursen ges på hemmaplan.
Läs mer

2017-06-01 8.54

Åsa Jonsson disputerar den 1 juni

Avhandlingens titel är: How to create and analyze a Heart Failure Registry with emphasis on Anemia and Quality of Life
Läs mer

2017-05-23 7.55

Vetenskapsradion sänder om fästingforskning

Fästingar i olika stadierLyssna på programmen i efterhand! Projektet heter ScandTick Innovation och är ett av Skandinaviens största pågående forskningsprojekt om fästingar och fästingburna sjukdomar. Forskningen leds från Region Jönköpings län, Futurum.
Läs mer

2017-05-15 8.40

Fästingforskningsprojekt på Vetenskapsfestivalen i Göteborg

Fästingforskarna Malin Lager och Peter Wilhelmsson, Medicinsk diagnostik, Region Jönköpings län, foto: Ulla Hansson GreenForskare från Region Jönköpings län, Malin Lager och Peter Wilhelmsson samt Christine Wennerås, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg, passade på att berätta om sin forskning om fästingar och fästingburna sjukdomar för allmänheten på Vetenskapsfestivalen i Göteborg.
Läs mer

2017-05-15 8.05

Forskningsnytt från Region Jönköpings län

Johanna NorderydJohanna Norderyd forskar om samarbete mellan tandvård och sjukvård som ger barn med funktionsnedsättning bättre förutsättningar till en bra munhälsa.
Läs mer

2017-04-05 10.54

Maria Ekholm årets forskningspristagare

Agneta Jansmyr, Regiondirektör, Maria Ekholm, onkolg och Staffan Hägg, forskningsledare och adj professor Futurum, foto; Mikael BergströmMaria Ekholm, överläkare vid onkologkliniken, Länssjukhuset Ryhov, har i sin forskning visat den betydelse som läkemedlet Tamoxifen har vid behandling av hormonberoende bröstcancer. Ett arbete som gör henne till mottagare av Region Jönköpings läns vetenskapliga pris 2016.
Läs mer

2017-04-03 8.45

Nationell konferens om kliniska studier i Stockholm 2017

Hur ser framtidens forskningsmetoder ut? Vilken roll har framtidens forskningspatient och inom vilka terapiområden bedrivs framtidens kliniska studier? Dessa är några av de frågor du kommer att få ta del av under konferensen med temat ”Framtidens kliniska studier”.
Läs mer

2017-03-29 11.17

Ny webbplats för Kliniska studier Sverige

Medverkar du i kliniska studier eller är du intresserad av information om studier som bedrivs. En ny nationell webbplats har tagits fram. Kika in och utforska!
Läs mer

Uppdaterad: 2017-06-21
Ulla Hansson Green, Futurum, Verksamhetsnära funktion