Region Jnkpings ln Regionbibliotek
plus.rjl.se/regionbibliotek
Prenumerera på våra nyheter

Önskar du bevaka våra nyheter på ett smidigt sätt utan att besöka webbplatsen?
Prenumerera via RSS 
Prenumerera via e-post

Kontakt

Postadress:
Regionbibliotek
Region Jönköpings län
Hus N3, Länssjukhuset Ryhov
551 85 Jönköping

Besöksadress:
Hus N4, sjukhusområdet Ryhov
Karta (pdf, nytt fönster)
E-post:
Telefon: Se Om regionbiblioteket/Kontakta oss

Regionbibliotek
Region Jönköpings län

2016-10-18 8.00

tech-telling

tech-telling På vilket sätt kan vi arbeta med vårt läsfrämjande arbete genom att utforska nya tekniska möjligheter? Välkommen till en inspirationsdag, där vi kommer att diskutera just det.
Läs mer

2016-10-17 8.48

Vill du ställa ut på SmåLit 2017?

Bild från Smålit 2016. Fotograf: Johan LindblomSmåLit, Smålands Litteraturfestival, hölls för första gången i Jönköping i februari 2016. Med tusentals besökare, ett hundratal programpunkter och ett sextiotal utställare blev festivalen en stor succé. Inför 2017 expanderar festivalen och hålls på både Stadsbiblioteket, Länsmuseet och Arkivhuset i Jönköping (4 februari) och på Gummifabriken i Värnamo (5 februari).
Läs mer

2016-10-12 11.55

Årets fest i backspegeln eller skymtande i horisonten...

Folkvimmel på BokmässanMyller och brus. Varmt och trångt. Glädje och sorg. Köp och sälj. Bra och mindre bra. Nöjd och besviken. Hej och hejdå. Årets Bok- och biblioteksmässa tillhör historien. Skoskaven har läkt, böcker och broschyrer lagts på hög, tankar sorterats.
Läs mer

2016-10-10 9.51

Författardagen 2016 - Ge berättelserna vingar!

Logga FörfattardagenÄn finns möjlighet att anmäla sig till Författardagen i Hässleholm den 24 november. Ett fantastiskt tillfälle att fylla på med inspiration och motivation i det läsfrämjande arbetet! Årets medverkande är bland andra Anne-Marie Körling, Christina Wahldén, Petrus Dahlin och Elisabeth Östnäs.
Läs mer

2016-10-04 15.24

Läslovet närmar sig

Logga LäslovLäslovet, vecka 44, inleder vårt eget läns Läslust November. På läslovs webbplats finns affischer, folder med mera att skriva ut. Du kan också lägga in aktiviteter i kalendariet, så att fler hittar och kan välja bland allt roligt och spännande som händer under läslovet.
Läs mer

2016-10-03 12.19

Framtidsspaning Express med föreställningen Katitzi på Spira!

Katitzi-böckerEnligt Bibliotekslagen ska biblioteken ägna särskild uppmärksamhet åt de nationella minoriteterna. Förra veckan, den 29 september, var det Resandefolkets dag och på bokmässan erbjöds flera seminarier kring nationella minoriteter. Vi sätter fokus på detta aktuella tema på höstens Framtidsspaning Express den 17 november.
Läs mer

Biblioteksbloggar

Här har vi samlat bloggar för olika projekt och processer som är på gång.

Uppdaterad: 2016-10-18
Christina Alloh, Regionbibliotek Region Jönköpings län