Region Jnkpings ln Regionbibliotek
plus.rjl.se/regionbibliotek
Prenumerera på våra nyheter

Önskar du bevaka våra nyheter på ett smidigt sätt utan att besöka webbplatsen?
Prenumerera via RSS 
Prenumerera via e-post

Kontakt

Postadress:
Regionbibliotek
Region Jönköpings län
Hus N3, Länssjukhuset Ryhov
551 85 Jönköping

Besöksadress:
Hus N4, sjukhusområdet Ryhov
Karta (pdf, nytt fönster)
E-post:
Telefon: Se Om regionbiblioteket/Kontakta oss

Regionbibliotek
Region Jönköpings län

2016-05-26 10.39

Meröppet - mer än bara mer öppet

Petra TrobäckI fredags samlades närmare 50 personer från hela Sverige i Jönköping för att ta del av seminariedagen för meröppet. Huvudattraktionen var Petra Trobäck och det inspirerande arbete hon haft tillsammans med biblioteken. Detta kommer sammanfattas och finnas med i rapporten som kommer om några veckor, så missa inte den!
Läs mer

2016-05-25 10.15

Hanna Häljestig - ny personal med fokus på Makerspace

Hanna HäljestigMitt namn är Hanna och jag är ny medarbetare på Regionbiblioteket. På Regionbiblioteket kommer jag främst arbeta med fokus på Makerspace. Jag arbetar även som projektledare för Vaggeryds kommuns makerspace - ett makerspace som ligger i Vaggeryds kommunala bibliotek.
Läs mer

2016-05-24 8.51

Inspirationsdag läsfrämjande med Agneta Edwards

Agneta EdwardsDen 2 juni bjuder vi in länets bibliotekspersonal till en inspirationsdag om läsfrämjande inför Läslust November. Vi samtalar bl a utifrån "Med läsning som mål" och får höra om några goda exempel från länets bibliotek. Agneta Edwards, litteraturpedagog och författare föreläser under rubriken Läslust med djup eller bredd?
Läs mer

2016-05-23 7.11

Söktips och webbresurser att ha koll på

Bibliotekspersonal från olika bibliotek diskuterar med varandra.Sverige är det mest googlifierade landet i världen, konstaterade Gunilla Fors och visade statistik: 95% av svenskarna använder Google. I USA är det ”bara” 80%. Men om nu alla googlar - då kanske biblioteken behöver prata mer om hur Google fungerar? Det var just vad vi gjorde under dagen på Framtidsspaning Express den 17 maj. Vad du inte med? Vi har samlat ett urval av tipsen från föreläsningen och diskussionerna.
Läs mer

2016-05-19 13.52

Läslust i olika format

Vetlanda bibliotek på Tillgänglighetsdag i VetlandaVetlanda satte fokus på läsfrämjande genom att ge sig ut i vimlet för läsfrämjande samtal på Tillgänglighetsdagen i Vetlanda den 13 maj.
Läs mer

2016-05-18 10.11

Vinta läser - läser du?

Författarbesök: Kajsa Gordan och Sofia NordinLäsfrämjande är i fokus på länets bibliotek på olika sätt! Igår var det avslutning på Nässjö Stadsbiblioteks läsprojekt "Vinta läser - läser du?" Över 300 tredjeklassare har fått träffa författarna till boken Harry, Gunnar och presenten - Kajsa Gordan och Sofia Nordin.
Läs mer

Uppdaterad: 2016-05-26
Christina Alloh, Regionbibliotek Region Jönköpings län