Region Jnkpings ln Regionbibliotek
plus.rjl.se/regionbibliotek
Prenumerera på våra nyheter

Önskar du bevaka våra nyheter på ett smidigt sätt utan att besöka webbplatsen?
Prenumerera via RSS 
Prenumerera via e-post

Kontakt

Postadress:
Regionbibliotek
Region Jönköpings län
Hus N3, Länssjukhuset Ryhov
551 85 Jönköping

Besöksadress:
Hus N4, sjukhusområdet Ryhov
Karta (pdf, nytt fönster)
E-post:
Telefon: Se Om regionbiblioteket/Kontakta oss

Regionbibliotek
Region Jönköpings län

2017-03-20 8.14

Skönlitteratur för vuxna

Omslag Läsarnas rösterär temat när vi bjuder in till kollegiala samtal 25 april. Vi utgår ifrån "Läsarnas röster: synen på skönlitteratur för vuxna på svenska folkbibliotek", en ny skrift utgiven av bland andra Region Halland. Skriften tar sikte på bibliotekens besökare och vad de anser om bibliotekens arbete med skönlitteratur för vuxna.
Läs mer

2017-03-17 9.24

Låna en Bot-bag

Innehållet i en Bot-bag utspritt på ett bord. Vill du och ditt bibliotek jobba läsfrämjande med programmering? Låna en kasse med Bluebots för att komma igång.
Läs mer

2017-03-15 9.24

Silent Books gränslösa budskap

Textlösa bilderböckerArbetar du med barn, ungdomar eller vuxna och funderar på hur man kan förmedla berättelser? Den 17 maj är du välkommen att inspireras och få veta mera om hur man kan använda Silent Books - textlösa bilderböcker på olika sätt.
Läs mer

2017-03-07 8.00

Tillsammans för integration i Jönköpings län

Mitt liv - delprojekt integration, utställning på Sävsjö bibliotekRegionbiblioteket och länets folkbibliotek driver gemensamt projektet "Bibliotekets roll och betydelse i kommunerna för asylsökande och nyanlända med uppehållstillstånd".
Läs mer

2017-03-01 8.00

Letterbox club Sverige - hur gick det?

Omslag Letterbox club Sverige rapport"Tack så himla mycke för dom grejer jag har fåt. Det är så sjukt bra i Den här letterbox. Nu kan jag prova på Nya böker och spel. tack så myke. Älskar er Puss och Kram"
Läs mer

2017-02-27 15.23

Silent Books inspirerar

Föräldrar och barn på öppna förskolanVår projektledare Elisabeth Magnusson är i full gång med träffar för föräldrar och barn utifrån textlösa bilderböcker. På Öxnehaga och Österängen i Jönköpings kommun genomförs träffarna i samverkan mellan bibliotek och öppna förskolan/familjecentralen.
Läs mer

Uppdaterad: 2017-03-20
Christina Alloh, Regionbibliotek Region Jönköpings län