Region Jnkpings ln Regionbibliotek
plus.rjl.se/regionbibliotek
Prenumerera på våra nyheter

Önskar du bevaka våra nyheter på ett smidigt sätt utan att besöka webbplatsen?
Prenumerera via RSS 
Prenumerera via e-post

Kontakt

Postadress:
Regionbibliotek
Region Jönköpings län
Hus N3, Länssjukhuset Ryhov
551 85 Jönköping

Besöksadress:
Hus N4, sjukhusområdet Ryhov
Karta (pdf, nytt fönster)
E-post:
Telefon: Se Om regionbiblioteket/Kontakta oss

Regionbibliotek
Region Jönköpings län

2016-09-29 8.34

Barn- och ungdomsbokskatalogen är snart här!

HöstlövLagom till Läslovet och Läslust November utkommer årets Barn-och ungdomsbokskatalog. En handplockad expertgrupp har gjort urvalet på 210 titlar. Nytt för i år är också att det blir två kataloger i en, vändbar med två omslag: en del vänder sig till barnen och de vuxna som finns i deras närhet och den andra delen vänder sig till ungdomar och unga vuxna.
Läs mer

2016-09-26 16.05

programmering + berättande = sant

Bilden visar världsarvsgården Bortom Åa i VR-miljö. ”Programmering och berättande borde vara självklara parhästar, som turas om att dra och gå i takt. Berättandet behövs för att motivera programmerandet, ge det en mening och belysa tolkningar, möjligheter. Berättandet behöver programmering som det behöver text, film eller vilket annat medium som helst för att nå fram och beröra”
Läs mer

2016-09-19 8.52

Forskning och praktik kring läsandet, lusten och möjligheterna

Rapport: Forskning och praktik kring läsandet, lusten och möjligheternaÄr du intresserad av aktuell forskning som på olika sätt belyser läsfrämjande villkor och möjligheter för barns läs- och skrivutveckling? Nu kan du läsa och ladda ner dokumentationen från vår seminarieserie. Du hittar Catarina Schmidts föreläsningar i kortformat, de medverkande bibliotekariernas tips och tankar samt tips på fördjupning.
Läs mer

2016-09-14 15.41

Bibliotekariens praktiska kunskap

Bibliotekariens praktiska kunskapHur ofta hör vi inte att det verkar så lugnt och trevligt att arbeta på bibliotek. Trevligt är enkelt att hålla med om men lugnt? Lugnt kanske det var förr i tiden, men knappast längre. Läsa, reflektera, följa upp m.m. är saker vi allt som oftast skjuter framför oss. Det kanske blir annorlunda, sen, en annan dag.
Läs mer

2016-09-09 8.29

gislaved.skaparbibblan.se

Gislaveds biblioteks makerspaceBrett lärande i ett roligt format. På biblioteket i Gislaved kan barn och unga förvandla abstrakta tankar till konkreta figurer med hjälp av bibliotekets 3d-skrivare.
Läs mer

2016-09-05 11.33

Anmäl dig till Språklust-dagar!

Läs tillsammans folderNu lanserar vi det universella spåret av Språklust, vilket innebär att språk och böcker blir ett inslag på 10-månadersbesöket på länets samtliga BVC. Vi bjuder in bibliotekspersonal, Barnhälsovårdssjuksköterskor, pedagoger på familjecentraler och barnlogopeder till lanseringsdagar på tre platser i länet: Jönköping 20 oktober, Nässjö 26 oktober och Värnamo 27 oktober.
Läs mer

Biblioteksbloggar

Här har vi samlat bloggar för olika projekt och processer som är på gång.

Uppdaterad: 2016-09-29
Christina Alloh, Regionbibliotek Region Jönköpings län