Region Jnkpings ln Sex- och samlevnadsundervisning
plus.rjl.se/sexochsamlevnad

Hjärta. Illustration: Christine Sundin

Sex- och samlevnadsundervisning i Jönköpings län

Region Jönköpings län har som mål att främja sexuell hälsa genom att minska sexuellt överförbara sjukdomar och oönskade graviditeter. För att nå målet samverkar vi med länets skolor för att underlätta en god och jämlik sex- och samlevnadsundervisning i hela länet.

Målgruppen för sidan är lärare och elevhälsan i Jönköpings läns skolor. Här finns material och länkar för sex- och samlevnadsundervisningen från förskoleklass till gymnasiet.

Enligt de nya läroplanerna utgör sex- och samlevnadsfrågorna ett kunskapsområde som griper över flera olika ämnen. Upplägget utgår från läro- och kursplaner för 2011.

Tips och synpunkter

Du, som är lärare har möjlighet att påverka utvecklingen av den här webbsidan genom att bidra med tips och idéer från dina erfarenheter. Skicka förslag till nedanstående adress.

Kontaktperson

Therese Rostedt
Folkhälsoplanerare
Folkhälsa och sjukvård, 
Landstinget i Jönköpings län

Mobilnummer: 070-211 31 97

Nyheter

Revidering handlingsplan sexuell hälsa

Välkommen till en heldag när vi tillsammans i Jönköpings län tar fram förbättringsområden som kan leda till ännu bättre sexuell hälsa i länet.
Läs mer och anmäl er här

 

LUST till förbättring för personal på gymnasieskolor och ungdomsmottagningar

Var med i ett inspirerande utvecklingsarbete tillsammans med andra. Syftet är att förbättra arbete kring sex och samlevnad på gymnasieskolorna och ungdomsmottagningarna i länet.
Läs mer  och anmäl er här!

Dokument från Skolverket

 

Uppdaterad: 2017-07-05
Therese Rostedt, Primärkommunal utveckling, Kommunal utveckling