Region Jnkpings ln Region Plus
plus.rjl.se för vårdpersonal, samverkanspartners m.fl.

Aktivitetsinformation:

Datum, tid och plats:

Onsdagen 26 september 2018
08.30-16.00

Kungsporten, Kungsängsvägen 25 Huskvarna, Jönköping

Sista anmälningsdatum:
2018-09-17

Antal lediga platser:
85(200) Fullbokad

Kostnad:
0 kr

Aktiviteten riktar sig till:
Dig som arbetar inom offentlig, idéburen och privat verksamhet

Utbildare/instruktör:
Se inbjudan och program

Kontakt:
Primärkommunal utveckling, Kommunal utveckling
Eva Lindqvist
E-post:

Region Jönköpings län. Foto Johan W Avby.

Jämställd regional tillväxt

En konferens med inspirerande möten och föreläsningar om jämställdhet och mångfald i Jönköpings län
 

Jämställd regional tillväxt handlar om att göra det möjligt för människor att arbeta, utvecklas och göra karriär utan att begränsas av kön, bakgrund, ålder, funktionsnedsättning eller andra diskrimineringsgrunder. Det handlar även om att verka för en mer jämställd fördelning av stöd för innovationer och idéer för att på så sätt öka den regionala innovationsförmågan. I Jönköpings län ska vi ta tillvara allas resurser, möta företagens kompetensbehov, hantera länets framtidsutmaningar, skapa ökad potential för innovationer och öka regionens attraktivitet.

Välkommen att inspireras till ett fortsatt jämställdhetsarbete i din organisation, med fokus på tillväxt- och utvecklingsfrågor. Du får också tillfälle att träffa andra inom samma arbetsområde för att utbyta erfarenheter om jämställdhetsarbete och inkludering.

Konferensen arrangeras i samverkan med Länsstyrelsen i Jönköpings län och Jönköpings kommun.

Program

08.00 – 08.30: Registrering

08.30 – 09.00: Välkomna och presentation av dagen. Kristina Athlei, regional utvecklingsdirektör Region Jönköpings län och Charlotte Signahl, moderator.

09.00 – 10.00: Digitalt entreprenörskap och den ofrivillige entreprenören. Clara Lidström, skribent, författare, bloggare och fotograf och Annakarin Nyberg, disputerad internetforskare, författare och föreläsare. Med glimten i ögat levererar duon intressant dynamik, humor och reflektion i en kombination som bjuder på forskarens och entreprenörens syn på möjligheterna med internet.

10.00 – 10.30: Fikapaus

10.30 – 11.15: Hur gör vi? Jämställdhetsarbete i praktiken – exempel från Jönköpings län. Rebecka Hoxha Frohm, projektledare på Coompanion, berättar om Trappsteget, där utrikesfödda kvinnor stärks för att komma närmare arbete och företagande. Magnus Färjhage, kommundirektör i Vetlanda, berättar om kommunens strategiska engagemang i jämställdhetsfrågor.

11.15 – 12.00: Attityder och bemötande. Interaktiv programpunkt där alla får tillfälle att bidra till ett jämställdhetsarbete i praktiken.

12.00 – 13.00: Lunch

13.00 – 13.45: Att kombinera mångfald och affärsnytta. Rodrigo Garay, social entreprenör och grundare av tankesmedjan Working for Change, föreläser om mångfaldsfrågor och kulturell kompetens i arbetslivet.

13.45 – 14.30: Muslimskt mode för affärskvinnor – en företagsresa med fokus på inkludering och mångfald. Faduma Aden är designer och grundare av klädmärket Jemmila, där hon skapar kläder som är riktade till muslimska affärskvinnor. Faduma Aden kommer att prata om hur företag och organisationer kan jobba kreativt med frågor gällande inkludering och mångfald.

14.30 – 15.00: Fikapaus

15.00 – 15.45: Normkreativ stadsplanering – så skapas en stad för alla. En jämställd och normkreativ stadsutveckling är avgörande för att skapa hållbara städer och samhällen, attraktiva för fler. Men hur ska det gå till i praktiken? Rebecca Rubin, White Arkitekter och Angelica Åkerman, Boverket har  skapat praktiska metoder för en mer inkluderande och jämställd stad.

15.45 – 16.00: Lansering av Jämställdhetsportalen i Jönköpings län. Mikaela Dinu Billström, projektledare för Jämställd regional tillväxt på Region Jönköpings län och Josefin Andersson, sakkunnig jämställdhet på Länsstyrelsen i Jönköpings län.

16.00: Avslutning. Agneta Jansmyr, regiondirektör Region Jönköpings län.

Kostnad och anmälan

Deltagande i konferensen är kostnadsfritt. Anmäl dig senast den 17 september. Vid utebliven närvaro, utan att en avanmälan har gjorts senast sista anmälningsdag, tas en avgift på 250 kr ut.

Deltagarna bjuds på fika och vegetarisk lunch. Meddela om du behöver specialkost. Med specialkost menas en födoämnesallergi eller om du av religiösa skäl inte äter vissa livsmedel.  

Plats

Konferensen äger rum på Kungsporten konferenscenter i Huskvarna. Du tar dig hit med:

Buss: Buss 1 till hållplats Sandagymnasiet, därifrån 5 minuters promenad uppför Öxnehagaleden till Kungsporten. Buss 2 till hållplats Kungsporten.

Tåg: Kungsporten ligger på gångavstånd från Huskvarna station för dig som kommer med tåg.

Bil: Kungsportens besöksadress är Kungsängsvägen 25 Huskvarna. Det finns runt 200 parkeringsplatser utan avgift vid Kungsporten.

Läs mer om Kungsporten: www.kungsporten.se

Tillgänglighet

Kungsporten konferenscenter är tillgänglighetsanpassad genom exempelvis cementerad ramp upp till entrén, parkeringsplats reserverad för dig med begränsad rörelseförmåga, automatisk dörröppnare och tillgång till hörselteknisk utrustning. Vi serverar endast vegetarisk kost på konferensen.

Meddela om du har behov av hörselteknisk utrustning, teckentolkning eller syntolkning.

Vi uppmanar deltagare att undvika parfym och andra doftande produkter.

Frågor

Vid frågor kan du kontakta Mikaela Dinu Billström, projektledare Jämställd regional tillväxt: mikaela.dinu.billstrom@rjl.se, 076-100 03 81.