Region Jnkpings ln Qulturum
plus.rjl.se/qulturum

Signe Thorfinns stiftelse
– stipendiater hösten 2008

Foto föreställande två kvinnor som mottog stipendierTorsdagen den 6 november 2008 samlades höstens två stipendiater i Qulturumhuset för att motta sina stipendier ur Signe Thorfinns stiftelse. Till vänster ser vi Marie Omfeldt och till höger Pia Gyllentorn.

Styrelsens motiveringar

Marie Omfeldt, Sjuksköterska på reumatologmottagningen, Höglandssjukhuset i Nässjö, får ett stipendium ur Signe Thorfinns stiftelsen på en summa av 15.000 kr för att under två veckor hospitera på Haga Rehab, Benicasim i Spanien.
Signe Thorfinns önskan var att sjuksköterskor skulle få möjlighet att resa i hela världen. Styrelsen anser det viktigt att kunna bidra med ett stipendium så att Marie skall kunna hospitera på Haga Rehab i Bernicasim för att själv få kunskap om vad som sker där, dit många reumatiker patienter får åka. Med stipendiet följer en uppmaning att delge kollegor den nya kunskap som erhålls.

Pia Gylletorn, Sjuksköterska på ambulansen i Sävsjö, erhåller ett stipendium ur Signe Thorfinns stiftelsen på en summa av 30.000 kr. Pia skall åka till Australien på en fyra dagars konferens som berör trauma-vård inom olika specialiteter. Konferensen kommer att innehålla debatter och fallstudier. Pia skall även hospitera på ett sjukhus i Australien. Signe Thorfinns önskan var att sjuksköterskor skulle få möjlighet att resa i hela världen så styrelsen anser det viktigt att kunna bidra med ett stipendium till denna konferens. Styrelsen anser att det är av stor vikt att dela med sig av sin kunskap till andra varför detta stipendium främjar ett utbyte av erfarenhet och samarbete med hela världen. Med stipendiet följer en uppmaning att delge kollegor den nya kunskap som erhålls.
 

Kontakt

Anna-Karin Jeppsson
Tfn 036-32 12 15

Uppdaterad: 2016-06-09
Rebecka Berger, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion