Region Jnkpings ln Om Senior alert
Ett nationellt kvalitetsregister för vård och omsorg

Vanliga frågor och svar

om webbutbildning Senior alert

 

Fråga: Måste jag ha SITHS-kort för att registrera mig på webbutbildningen?

Svar: Nej, registreringen av deltagare i webbutbildningen har ingenting med inloggningen i kvalitetsregistret Senior alert att göra.

Fråga: Problem att få fram bilderna i webbutbildningen?

Svar: Utbildningen är kompatibel med både surfplatta och mobiltelefon. Rekommenderad skärmupplösning på dator är minst 1024 x 768 och vill du få upp utbildningen i helskärm klickar man på ctrl + F11.
Öppnas bäst i Chrome eller Firefox.

Fråga: När får jag mitt diplom?

Svar: När du är färdig med grundkursen i Senior alert dyker det automatiskt upp en ruta som gratulerar dig till genomförd kurs och där du kan hämta ditt diplom genom att klicka på knappen "Hämta diplom"
Håll musen över diplomet och du får upp en meny där du kan välja att spara ditt diplom alternativt skriva ut det. Om du inte skriver ut eller sparar diplomet direkt kommer du att ha möjlighet att göra det när du på nytt loggar in i luvitportalen.  

Fråga: vad har jag gjort för fel om jag inte får upp rutan som gratulerar till genomförd kurs och möjligheten att hämta mitt diplom?

Svar:  För att kursen ska anses som klar krävs det att du klickat i alla klickbara scener/ bilder i kursen. Alla scener som kräver flera klick för att scenen ska räknas som färdig, visualiseras med grå ”bock” som blir röd efter varje klick. Testa att logga in i webbutbildningen igen och kontrollera att du kilckat på alla scener/bilder. Du borde sedan få upp möjligheten att hämta ditt diplom.

 

Åter till webbutbildningens startsida
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Senior alert support

Uppdaterad: 2017-12-07
Rolf Bardon, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion