Region Jnkpings ln Esther
plus.rjl.se/esther

Bollplank

Bollplanket är patient/brukarrepresentanter eller anhöriga som hjälper ESTHER förbättringscoacher på deras väg till examen. De delar med sig av sina erfarenheter av vården samt ser till att fokus hamnar på Esther.


 

Inger Norrlin

För 30 år sedan fick jag min diagnos Reumatoid artrit, eller kronisk ledgångsreumatism. Har lärt mig leva med sjukdomen och hoppas kunna dela med mig av min resa.
Är positiv och ser möjligheter. Har lärt mig att göra det bästa av den situation som råder för tillfället. Att använda de hjälpmedel som finns för att kunna klara mig själv och må bra!

 


Marie Winald Karlström

Alias Modiga Mia. Mamma till Jesper som har Downs syndrom samt ett komplicerat hjärtfel. Föreläsare, sångerska, författare m.m. Brinner för bemötandefrågor.
 

 

 


Henrik Ånfors

Patient med flera kroniska diagnoser och med mångårig erfarenhet av vården. 
Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet i utvecklingen. 

 

 

 

Johan Thureson - medverkar ej i förbättringscoachutbildningen 2019-/2020

Jag är själv en Esther och mina "intensiva" kontakter med vården började augusti 2013 efter en svår trafikolycka.
Hade tidigare eget företag och var där delaktig på alla poster inom företaget. Jag tycker att helheten för familj och anhörig är viktig och är samtidigt allergisk mot "någon annan", "någon annans ansvar" m.m.

 

 

Dorothy Jansson


Som tidigare bröstcancerpatient har jag engagerat mig mycket för förbättringar inom vården. Jag ingår också i Levande bibliotek och är även volontär i Hjärtats hus i Eksjö.
Jag brinner för att tydliggöra patientens vårdkontakter och att låta patienten vara delaktig i vården.

 


 

Maria Green

Jag är fysioterapeut med holistiskt perspektiv i botten och förutom att jag är bollplank är jag också PEER, person med egen erfarenhet. Jag tycker fysisk aktivitet är roligt och viktigt liksom familj och vänner. Jag har en liten hund, Loppan, som hänger med mig och vi promenerar, springer och cyklar ihop. 

Parima Nassiri

Hur lever man med en synnedsättning? Hur tar man sig igenom tuffa stunder då en anhörig har cancer? Med över tio års erfarenhet av att leva med en synnedsättning som successivt försämras, samt varit dotter till en far som gått bort i cancer, bidrar jag gärna med min erfarenhet som bollplank.
Är även volontär på Hjärtats Hus och är en aktiv Levande bok. Att se möjligheter istället för hinder, that's me!

 

Kontaktperson

Karin Börrisson
utvecklingssekreterare, Qulturum

Uppdaterad: 2019-09-25
Karin Börrisson, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion