Region Jnkpings ln Qulturum
plus.rjl.se/qulturum

Signe Thorfinns stiftelse
 – stipendiater hösten 2010

Stipendiater samlade runt ett bord

Från vänster: Inga-Lill Evaldsson, Annica Olin, Helén Vestlund och Marie Ellbring.
Saknas på bild: Eva Mac Lachlan och Ann-Britt Toftgård.

Torsdagen den 28 oktober 2010 samlades några av höstens sex stipendiater i Qulturumhuset för att motta sina stipendier ur Signe Thorfinns stiftelse.

Styrelsens motiveringar

Eva Mac Lachlan, sjuksköterska på Rosenhälsans vårdcentral, Huskvarna, får ett stipendium ur Signe Thorfinns stiftelsen på en summa av 11.900 kronor för att under 3 veckor hospitera på ett missionsjukhus vid namn Mchukwi i Tanzania.
Styrelsen anser det viktigt att kunna bidra med ett stipendium för att Eva skall få möjlighet att studera andra kulturer och dess sjukvård. Med stipendiet följer en uppmaning att delge dina kollegor den nya kunskap du erhåller.

Annica Olin, sjuksköterska inom hemsjukvården i Landstinget i Jönköpings län, erhåller ett stipendium ur Signe Thorfinns stiftelsen på en summa av 13.100 kronor. Annica skall utbilda sig i medicinsk yoga. Styrelsen anser det viktigt att kunna ge ett stipendium för att sjuksköterskor skall få möjlighet att utforska nya områden för att lindra vissa fysiska åkommor. Med stipendiet följer en uppmaning att delge dina kollegor den nya kunskap du erhåller.

Marie Ellbring, sjuksköterska på Endoskopienheten, Höglandssjukhuset Eksjö, erhåller ett stipendium ur Signe Thorfinns stiftelsen på en summa av 7.000 kronor. Marie skall åka till Umeå på Svenska Gastrodagarna i maj 2011. Detta är en kongress som återkommer årligen på olika platser i Sverige och programmet belyser ny forskning inom området. Även ett studiebesök arrangeras.
Signe Thorfinns önskan var att sjuksköterskor skulle få möjlighet utvecklas inom sina områden både i Sverige och andra länder. Styrelsen anser det viktigt att kunna bidra med ett stipendium till denna kongress. Med stipendiet följer en uppmaning att delge dina kollegor den nya kunskap du erhåller.

Ann-Britt Toftgård och Helén Vestlund, sjuksköterskor på Palliativa vårdenheten, Värnamo sjukhus, erhåller ett stipendium ur Signe Thorfinns stiftelsen på en summa av 7.900 kronor vardera. Ann-Britt och Helén skall åka till Lissabon för att deltaga i en kongress som berör palliativ vård.
Signe Thorfinns önskan var att sjuksköterskor skulle få möjlighet att resa i hela världen så styrelsen anser det viktigt att kunna bidra med ett stipendium till denna kongress.
Med stipendiet följer en uppmaning att delge dina kollegor den nya kunskap du erhåller.

Inga-Lill Evaldsson, sjuksköterska på Distriktssköterskemottagningen, Kvillsfors, erhåller stipendium på 7.600 kronor för att åka till Lund och gå en utbildning för demenssjuksköterskor. Styrelsen anser det viktigt att bidra med stipendium till utbildningar som denna. Vi hoppas att hon kommer att få en stor kunskap med sig hem till sin arbetsplats. Med stipendiet följer en uppmaning att delge dina kollegor den nya kunskap du erhåller.
 

Kontakt

Anna-Karin Jeppsson
Tfn 036-32 12 15

 

Uppdaterad: 2016-06-09
Rebecka Berger, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion