Region Jnkpings ln Qulturum
plus.rjl.se/qulturum

Signe Thorfinns stiftelse
– Stipendiater våren 2011

Lena Aronsson, Helene Idin och Arne Thorfinn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Från vänster: Stipendiaterna Lena Aronsson och Helene Idin samt familjerepresentant från stiftelsen, Arne Thorfinn. Vera Trajkovska och Sabina Forssmed kunde inte närvara på utdelningsdagen.

Motivering till stipendium ur Signe Thorfinns stiftelse – Våren 2011

Lena Aronsson, sjuksköterska på medicinmottagningen i Värnamo, får ett stipendium ur Signe Thorfinns stiftelsen på en summa av 11.600 kronor. Lena skall åka till Umeå på Svenska Gastrodagarna i maj 2011. Detta är en kongress som återkommer årligen på olika platser i Sverige och programmet belyser ny forskning inom området. Även ett studiebesök arrangeras. Signe Thorfinns önskan var att sjuksköterskor skulle få möjlighet utvecklas inom sina områden både i Sverige och andra länder. Styrelsen anser det viktigt att kunna bidra med ett stipendium till denna kongress. Med stipendiet följer en uppmaning att delge sina kollegor den nya kunskap hon erhåller.

Vera Trajkovska och Sabina Forssmed,  båda är sjuksköterskor inom den kommunala äldrevården i  Jönköpings kommun, erhåller ett stipendium ur Signe Thorfinns stiftelsen på en summa av 4900 kronor vardera. Vera och Sabina skall deltaga på en utbildningsdag i Stockholm som berör Psykisk ohälsa hos äldre. Signe Thorfinns önskan var att sjuksköterskor skulle få möjlighet utvecklas inom sina områden både i Sverige och andra länder. Styrelsen anser det viktigt att kunna bidra med ett stipendium till denna utbildningsdag. Med stipendiet följer en uppmaning att delge sina kollegor den nya kunskap de erhåller.

Helene Idin, Distriktssköterska på Rosenlunds vårdcentral,  erhåller ett stipendium ur Signe Thorfinns stiftelsen på en summa av 11,700 kronor. Helene skall utbilda sig inom Taktil massage. Stipendiet omfattar en utbildning i tre steg. Signe Thorfinns önskan var att sjuksköterskor skulle få möjlighet utvecklas inom sina områden både i Sverige och andra länder. Styrelsen anser det viktigt att kunna bidra med ett stipendium till denna utbildning. Med stipendiet följer en uppmaning att delge sina kollegor den nya kunskap hon erhåller.
 

Kontakt

Anna-Karin Jeppsson

 

Uppdaterad: 2016-06-09
Rebecka Berger, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion