Region Jnkpings ln Qulturum
plus.rjl.se/qulturum

Redovisningar från tidigare stipendiater vid stipendieutdelningar

 • Bilder från Peking 2006 där Christina Starö var och tittade på akupunktur och kinesisk medicin. Presenterades i samband med stipendieutdelning hösten 2007.
  Akupunktur Peking 2006 (pdf, nytt fönster)
 • Presentation av Eva Bergman hösten 2007 om sitt projektarbete.
  KASAM - Känsla Av Sammanhang. Förändringsbenägenhet hos patienter som drabbats av hjärtinfarkt. 
  Eva Bergmans Presentation (pdf, nytt fönster)
 • Reserapport från Tanzania (pdf, nytt fönster) våren 2007 av IngMarie Bondesson, Katharina Nylander och Christina Moberg-Svärd Bilder från Tanzaniaresan
 • Presentation av Kerstin Wikby
  "Införande av ett nutritionsprogram på kommunala äldreboenden" (pdf, nytt fönster)
 • Presentation av Pia Gylletorn från sin resa till Australien i februari 2009 och konferensen i akutsjukvård. Presentation (pdf, nytt fönster)
 • Presentation från Viktoria Markusson och Jeanette Palm, onkologiska kliniken, Länssjukhuset Ryhov. Våren 2010 genomförde de en resa till Atlanta, Georgia, USA där de deltog i en internationell konferens om cancervård samt passade på att göra ett studiebesök på Northside Hospital och deras onkologiklinik. Presentation (pdf, nytt fönster)
 • Vid vårens stipendieutdelning 2011 kom Gunilla Madhani och Eva Mac Lachlan och berättade om sina resor/hospiteringar till Tanzania de genomfört tack vare stipendiet som de erhöll 2009 resp 2010. Hösten 2009 erhöll Cecilia Perfect och Gunilla Madhani stipendium för att titta på hur landets vårdkedja kring kvinnohälsovården är uppbyggd.  Eva erhöll stipendium hösten 2010 för att hospitera på sjukhus och för att se hur MVC, förlossning och förebyggande hälsovård ute i byarna.
 • Stipendieutdelning hösten 2011: Ann-Britt Toftgård och Helén Vestlund, palliativa vårdenheten, Värnamo sjukhus, kom och berättade om sin resa de gjort till Lissabon maj 2011 där de deltog i en kongress om palliativ vård.
  Sabina Forssmed, som arbetar på äldreboende i Jönköpings kommun, kom och berättade vad hon och hennes kollega, Vera Trakovska, fått med sig av utbildningsdagar kring "Psykisk ohälsa hos äldre" som genomfördes maj 2011.
 • "Att förebygga komplikationer av urinretention – i samband med operation av höftfraktur" (pdf, nytt fönster) - Rose-Marie Johansson.

Kontakt

Anna-Karin Jeppsson
036-321215

Uppdaterad: 2016-06-09
Rolf Bardon, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion