Region Jnkpings ln Qulturum
plus.rjl.se/qulturum

Stipendiater hösten 2006

Stipendiater hösten 2006 
Från vänster: Katharina Nylander, Helena Håkansson, Christina Starö, Christina Moberg-Svärd, Ing-Marie Bondesson

Den 31 oktober 2006 var det stipendieutdelning och tillika 15-års jubileum för Signe Thorfinns stiftelse. Festligheterna ägde rum på Qulturum, Länssjukhuset Ryhov. Följande personer erhöll stipendium hösten 2006:

Katharina Nylander, sjuksköterska i Vetlanda kommun, får ett stipendium på 20.500 kr för att  under fem veckor besöka Tanzania och där hospitera på ett sjukhus och även få tillfälle att få se hur befolkningen lever i Tanzania. Signe Thorfinns önskan var att sjuksköterskor skulle få möjlighet att resa i hela världen så styrelsen anser det viktigt att kunna bidra med ett stipendium till en hospitering i ett annat land. Med stipendiet följer en uppmaning att delge era kollegor vad ni fått för nya intryck och ny kunskap.

Helena Håkansson sjuksköterska på Geriatriska kliniken,  Ryhovs sjukhus erhåller ett stipendium på 4.200 kr för att genomgå en kurs II  i Taktil massage. Styrelsen ser det som angeläget att stödja utveckling och användandet av vårdåtgärder som syftar till att vårdandet blir livgivande eller närande för den enskilda människan. Styrelsen uppmanar Helena att förmedla sin kunskap till sina kollegor.

Christina Starö, psykiatrisjuksköterska på Ryhovs sjukhus i Jönköping, får ett stipendium ur Signe Thorfinns stiftelsen på en summa av 20.000 kr, för att studera akupunktur och  kinesisk klinisk medicin, i Kina. Signe Thorfinns önskan var att sjuksköterskor skulle få möjlighet att resa i hela världen så styrelsen anser det viktigt att kunna bidra med ett stipendium till att studera akupunktur i ett annat land. Med stipendiet följer en uppmaning att delge dina kollegor den nya kunskap du erhåller.

Christina Moberg-Svärd sjuksköterska i Nässjö kommun,  får ett stipendium på 20.500 kr för att  under fem veckor besöka Tanzania och där hospitera på ett sjukhus och även få tillfälle att få se hur befolkningen lever i Tanzania. Signe Thorfinns önskan var att sjuksköterskor skulle få möjlighet att resa i hela världen så styrelsen anser det viktigt att kunna bidra med ett stipendium till en hospitering i ett annat land. Med stipendiet följer en uppmaning att delge era kollegor vad ni fått för nya intryck och ny kunskap.

Ing-Marie Bondesson, sjuksköterska i Nässjö kommun,  får ett stipendium på 20.500 kr för att  under fem veckor besöka Tanzania och där hospitera på ett sjukhus och även få tillfälle att få se hur befolkningen lever i Tanzania. Signe Thorfinns önskan var att sjuksköterskor skulle få möjlighet att resa i hela världen så styrelsen anser det viktigt att kunna bidra med ett stipendium till en hospitering i ett annat land. Med stipendiet följer en uppmaning att delge era kollegor vad ni fått för nya intryck och ny kunskap.

Kontakt

Anna-Karin Jeppsson

036-32 12 15

Uppdaterad: 2014-09-01
Anna-Karin Jeppsson, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion