Region Jnkpings ln Esther
plus.rjl.se/esther

Strategidag Esther 2014

Dokumentation från Esther strategidag 7 oktober 

Esther-pärlor 2014

Sandra Andersson – primärvården Vårdcentral Bra Liv , Vetlanda

Motivering:
Sandra gör alltid det lilla extra för Esther som leder till en mobilisering av resultaten och samverkan. Hon är en eldsjäl när det gäller demensutredningar och registrera i Swedem. Hon är även ansvarig för fokuspatienter  på vårdcentralen.  Hennes engagemang i arbetet kring de mest sjuka äldre är utöver det vanliga.

Jasmine Tensen - Hemvården Aneby Söder 1

Motivering: 
Jasmine värnar med hela sitt hjärta för våra härliga Esthrar.I somras ordnade hon en dag för dom , de fick åka häst och vagn ,klappa hundar,kaniner och andra djur. Bjöd på fika och musikunderhållning. Det var mycket uppskattat och det kom folk från hela Aneby. Hon hade även ordnat fint väder.....:-)

Bertil Carlfors – senior

Motivering:
En dag kom det en man och förklarade för oss att om vi skall ha Esther i centrum, måste vi börja prata ett språk som Esther begriper!Det var första gången han ledde in oss på "Centrumvägen" Dock långt ifrån den sista. Med människokännedom, friska ögon och öron samt den ödmjukhet och klokskap som bara livets långa skola ger, har han fortsatt utmana, stötta och aldrig låta oss glömma vem som är kunden.

Erica Mattsson, Gunilla Hultin, Emma Ekegren, Karin Bäckmark - specialistvården geriatriken

Motivering:
Det här är ett team som verkligen har arbetat fram det bästa för våra "Esthrar" när det gäller riskfaktorerna som finns i Senior Alert. Från att vi har varit lite sämre på att registrera och upptäcka risker hos våra sköra, oftast äldre patienter till att de får den bästa tänkbara vården! Våra resultat har blivit bättre och gruppen har med sitt engagemang hittat nya metoder för hur vi ska se till att Esther inte blir undernärd, faller, får trycksår eller har en dålig munvård. De har arbetat med detta hos hela personalgruppen som nu ser alla riskfaktorerna hos alla våra "Esthrar"! Detta har resulterat i ett större kundfokus, massor av lärande för hela personalgruppen och Esther samt en god samverkan mellan kund, anhörig och nästa vårdgivare.

Nicoline Vackerberg framför välkommen-skylt.

Samordnare

Nicoline Vackerberg

Tidigare strategidagar

2013
2012
2011
2010
2009
2008

Uppdaterad: 2015-10-12
Lena Ottosson, Kirurgi gemensamt, Kirurgisk vård