Region Jnkpings ln Esther
plus.rjl.se/esther

Esther coacher steg 2

En steg 2 Esthercoach har fördjupade kunskaper i samverkan, förbättringskunskap och vinnande team. En steg 2 coach kan stödja team som arbetar med förbättringar i hela vårdkedjan.

 

Aneby kommun
 

Helena RamdeHelena Ramde-Helgesson

Helenas styrka är framför allt bemötande (filmen Fish), kundfokus och logistik. Drivs av lösningsfokus och lean. Jobbar med att coacha personalgrupper i positivt tänkande.
Utvecklingsarbeten: Nyckelhantering inom hemtjänsten. Mobipen, data för dokumentation. Arbetar med kommunikation - rapportering mellan ordinärt och särskilt boende (tex vid inflyttning). Är delaktig i uppbyggnaden "förbättringsforum" samverkan mellan olika funktioner och enheter för att bygga upp likvärdigt synsätt med förbättringsarbeten.

 

Andelka KumbaricAndelka Kumbaric

Backar aldrig för nya utmaningar. Vågar ge sig ut i ny terräng och med sin nyfikenhet lyckas hon engagera sina medarbetare. Fokuserar på hospitering. Jobbar nu med ett projekt om energirik frukost till brukarna.
Utvecklingsarbete: Läkemedelsavvikelse. Nattfasta/frukost i tid.

 

Elisabet Lind

Kvalitetsutvecklare Aneby kommun med ansvar att jobba med att ge stöd åt sociala avdelningen gällande kvalitéts och utvecklingsarbete.
I sann Esther anda är fokus brukarnas behov och värdet av en god samverkan! Bygger upp arbetet mycket utifrån tanken om att man tillsammans bildar ett ”lag”.
Ett ”lag” som utifrån våra olika roller ska samverkan på bästa sätt för att nå ett gemensamt mål – att ge brukarna bästa möjliga insatser av god kvalité – idag och imorgon…

 

Eksjö kommun

 

Jill MalmquistJill Malmqvist

Jobbar som bemanningsplanerare i Eksjö kommun och har med Esther-tänket vid bokningar av vikarier i verksamheten. Försöker tänka kontinuitet, går det att få samma person till samma ställe flera dagar i rad, både hos ”de gamle” och barnen? Har stor nytta av bemötande-tänket som råder inom nätverket i samband med kontakter av personal/vikarier i verksamheten.

 

 

Inger Häll estercoachInger Häll 

Jobbar ständigt med att coacha brukares och medarbetares goda idéer. Tycker om förändringar som leder till förbättringar. Kvalitetshöjning är en ledstjärna och största projektet just nu är arbetet runt Esthers kostsituation. Arbetar ständigt under mottot "genom samverkan kan vi komma långt".

 

 

Nässjö kommun

 

Malin Hammarborg

Arbetar som skolsköterska på Brinellgymnasiet.

 

 

Anita Rusevska

 

Tranås kommun

 

Conny IsraelssonConny Israelsson

Coach/lean instruktör. Drivs av att sprida förbättringskunskap, med tyngdpunkt på att få fram förståelse och kunskap i ”lean-tänket”.
Arbetar som verksamhetsutvecklare med inriktning på utveckling av förbättringsarbete och coachning inom kommunen.

 

 

Vetlanda kommun

 

Samka Sumic

Engagerad och kundfokuserad Esthercoach och leaninstruktör som brinner för att alltid göra det bästa för Esther. Ett gott bemötande, delaktighet och en meningsfull vardag för kunden är ledorden. Studerar för närvarande till socionom på Hälsohögskolan i Jönköping.

 

Samida Garibovic

Engagerad och drivande med stor viljekraft för att göra det bästa för Esther. Öppen för förslag och har förmågan att se helheten.Ingår under 2019/2020 i utbildningen av Esthers förbättringscoacher.

 

 

Tranås vårdcentral
 

Helena Strandgren Helena Strandgren

Arbetar med att utveckla sårmottagningen på Tranås vårdcentral, med målsättning att Esthers sår ska läka så snabbt och smärtfritt som möjligt. Arbetar med att registrera i det nationella registrtet: Riks-sår.

 

 

 

Psykiatriska kliniken Höglandssjukhuset

 

Camilla RingborgCamilla Ringborg Johansson

Jobbar under mottot "lite bättre varje dag". Mitt team har valt att arbeta med att öka patientens delaktighet i vården och arbetar för att jobba i en personcentrerad vård, men också för en bättre arbetsmiljö. Målet är att införa en personcentrerad vård på båda slutenvårdsavdelningarna.

 

Stefan FriskStefan Frisk

Jobbar inom psykiatrin där Esthernätverk har ett flertal coacher och vi gör våra förbättringar. Nu involverad med att sprida kunskapen om Esther till nya sjuksköterskor via RIU programmet.

 


Sabina JohanssonSabina Johansson

Strävar mot att jobba i en personcentrerad vård. Där vården är sammanhållen och utgår från varje persons förmågor, vilja och behov.

 

 

Annica Lindström

 

Folkhälsa och sjukvård

 

Håkan Carlsson

Ingår under 2019/2020 i Esthercoachutbildningen och u tbildar steg 1 coacher i lösningsfokuserad coaching. Tills vidare projektanställd 80% på sektion folkhälsa där han arbetar med psykisk hälsa, social hållbarhet och hbtq-frågor.

 

 

  SeSss  , arge Augu

 

Privata arbetsgivare:

 


Bräcke Diakoni vårdcentralen Nyhälsan
 

Emma Steen

Verksamhetschef på Vårdcentralen Nyhälsan i Nässjö

 

 

 

Lunnagårds sjukhem Eksjö

 

 

Helen Edgardsson

Att sätta Esther i centrum varje dag och lyssna in vad hen vill är drivkraften på jobbet. Att tänka på Esthers bästa i alla situationer och att ha ett positivt synsätt till förändringar som leder till förbättringar för Esther, är Helens sätt att jobba. Hon tycker om att samarbeta med olika parters.

 

Kontaktperson

Håkan Carlsson

 

 

Uppdaterad: 2020-02-17
Håkan Karlsson, Psykisk ohälsa