Region Jnkpings ln Barndialogen
plus.rjl.se/samverkan

Vi som blev kvar

vi som blev kvar

"Vi som blev kvar" är en elegi över de som blir kvar när någon tar sitt liv, en föreställning om att överleva och ta sig igenom det man man aldrig vill att någon ska behöva ta sig igenom; att förlora någon genom självmord. Pjäsen skildrar tre olika livsöden.

En pjäs om döden, men framförallt om livet.

Reflektioner efter föreställningen

"Jag var på "Vi som blev kvar" förra veckan. Jag tycker ni är SÅ otroligt grymma som har drivit projektet och fått det att bli verklighet. Allra mest berörd blev jag av historien av systern och brodern. Kanske för att den historien var den som påminde mig mest om min situation. Speciellt då systern älskar sin bror så mycket men ändå inte vet hur hon ska nå fram till till honom. Ah de va verkligen starkt.

Tycker det är så viktigt och bra det du/ni gör. Jag är övertygad om att det kommer hjälpa såå mycket människor. Bara det att få folk att få upp synen för det och att kunna prata om det.

Mig har det hjälpt oerhört mycket att höra andras historier, andras berättelser. För när jag blev lämnad kvar kände jag mig ensammast i världen, trots att så många tog hand om mig och gjorde allt för att förstå, så kände jag mig som den enda i världen att ha råkat ut för detta.

Varje gång jag kom i kontakt med någon som kunde förstå mig, och som jag kunde förstå så kunde vi hjälpa varandra. Så att höra på de modiga nog att dela sina historier via en teaterscen var en självklarhet för mig. Är så glad över hur bra ni gjort det!"

Från signaturen C

Uppdaterad: 2018-05-17
Noomi Carlsson, Regionledningskontoret, RLK o Verksamhetsnära funktion