Region Jnkpings ln Klinisk fysiologi, laboratoriemedicin och röntgen
plus.rjl.se/medicinskdiagnostik

Verksamhetsförlagd utbildning

Jessica Ögren, biomedicinsk analytiker, med Linda Andersson, student. Fotograf: Jenny Lindberg

För oss inom klinisk fysiologi, laboratoriemedicin och röntgen är du som student viktig. Våra handledare har lång erfarenhet inom yrket och den kliniska praktiken ger både dig och oss som arbetar i verksamheten möjlighet att lära tillsammans. Att arbeta i ett teoribaserat praktiskt yrke är utmanande och tillsammans rör vi oss mellan teori och praktik på ett stimulerande och utvecklande sätt.

Medicinsk diagnostik tar emot studenter från flera olika utbildningar. Vi har avtal med Hälsohögskolan i Jönköping och Hälsouniversitet i Linköping, men tar gärna emot studenter från andra lärosäten i mån av plats. Vid förfrågan ta kontakt med huvudhandledaren inom aktuell verksamhet.

Klinisk fysiologi
Klinisk fysiologi på Länssjukhuset Ryhov tar emot dig som studerar till biomedicinsk analytiker med inriktning klinisk fysiologi eller dig som studerar till vårdadministratör. Vi erbjuder fältförlagd föreläsning för dig som är läkarstudent under termin 8.

Laboratoriemedicin
Läser du till biomedicinsk analytiker med laboratorieinriktning kan vi erbjuda dig en verksamhetsförlagd utbildning inom primärvård- och sjukhuslaboratorium. Laboratorieverksamheten har flera olika specialområden inom varje enhet, och du har möjlighet att göra dina kliniska studier inom de flesta av dem. Vi tar även emot vårdadministratörsstudenter på laboratoriemedicin.

Medicinsk radiologi
Du som läser röntgensjuksköterskeprogrammet är välkommen att göra dina verksamhetsförlagda studier på någon av länets tre radiologiska kliniker. För dig som studerar till läkare finns möjligheten att göra komma till radiologen i samband med din infektionsplacering. Du är välkommen till oss under din AT- och ST-tjänstgöring, kontakta studierektorn för vidare information. Som blivande vårdadministratör är du välkommen till oss för din LIA.

Studiebesök
För dig som studerar till en annan yrkeskategori inom vården erbjuder vi på Medicinsk diagnostik studiebesök på de olika specialiteterna.

Mer information
Vill du veta mer om verksamhetsförlag utbildning inom våra tre verksamheter besök plus.rjl.se/futurum. Här hittar du mer information om de verksamheter där du kan göra verksamhetsförlagd utbildning och vad som gäller för olika studentgrupper.

Kontakt

Klinisk fysiologi

Anna Göransson

Laboratoriemedicin

Marita Skarstedt

Röntgen

Hanna Eckert Renquist

Läkarstudenter

Linda Manderhjelm

Therese Norén

Mer information om utbildningarna

Mer information om utbildningarna finns på Hälsohögskolans webbplats, se länkarna nedan. Webbsidorna öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2018-10-10
Veronica Hanson, Kemilaboratoriet Jönköping, Psykiatri rehab o diagnostik