Region Jnkpings ln Barndialogen
http://plus.rjl.se/samverkan

Om ungdomar och sexualitet

Att få kunskap, skydd och ett bra, respektfullt bemötande i frågor om sexuella och reproduktiva rättigheter är en mänsklig rättighet. Det gäller även barn och unga. Alla människor har rätt att bestämma över sin egen kropp och sexualitet. De sexuella rättigheterna handlar också om att inte vara utsatt för diskriminering, kränkning eller våld. Det finns ingen klar gräns för vad som är sex och inte eftersom det är ens egen känsla som räknas

Möjligheten till trygg och säker sexualitet är grundläggande för upplevelse av hälsa och välbefinnande, och ett fungerande sexliv betyder mycket för de flesta människor.

Adlongruppen

Adlon är ett nätverk mellan sju olika landsting och en region som arbetar gemensamt med olika projekt som rör sexuell hälsa.

Regional samverkan kring frågor om sexuell hälsa, Adlongruppen (nytt fönster)

Klamydiatest via webben

Har du haft sex utan kondom? Beställ ett klamydiatest via webben! Smidigt, gratis och diskret.

Klamydiatest via nätet, 1177 Vårdguiden (nytt fönster)

UMO

UMO är ungdomsmottagningen på nätet, en webbplats om hälsa, sex och relationer för alla ungdomar mellan 13 och 25 år. Där kan man även hitta information och få svar på frågor om psykisk hälsa.

Umo, din ungdomsmottagning på nätet (nytt fönster)

Youmo.se

Youmo är en webbplats med delar av UMO, på flera språk. Här kan du läsa och se filmer om sex, hälsa och relationer och mycket mer.

Youmo.se (nytt fönster)

Ungdomar.se

Ungdomar.se är en av Sveriges största ungdomssajter med cirka 100 000 besök i veckan. Webbplatsen lanserades första gången 2003 men slogs 2005 samman med Ungdomsmottagningen.se och heter sedan 2006 bara Ungdomar.se.

På webbplatsen kan man skicka in frågor om exempelvis sex, relationer och könssjukdomar eller läsa artiklar och intervjuer och lära känna nya kompisar.

Ungdomar.se (nytt fönster)

 

Kontakt

Charlotte Jerkelund
Folkhälsoutvecklare

010-2424124

Mer information Ungdomar och sexualitet

Uppdaterad: 2018-11-01
Noomi Carlsson, Regionledningskontoret, RLK o Verksamhetsnära funktion