Region Jnkpings ln Region Plus
plus.rjl.se för vårdpersonal, samverkanspartners m.fl.

Föräldraträffar i Jönköping, Habo och Mullsjö

Att bli förälder är något stort. Det är många frågor att fundera över och det finns mycket som blivande föräldrar har gemensamt. Vår erfarenhet är att föräldraträffar ger en bra förberedelse inför både förlossning, amning och första tiden som förälder. Det är också ett tillfälle att knyta nya kontakter med de mammor och pappor som ni sedan under föräldraledigheten kommer att träffa på öppna förskolan och på barnhälsovården.

Föräldraträffarna består av föreläsningar i kombination med diskussionsträffar. Föreläsningarna kommer ske i aulan på Länssjukhuset Ryhov. De kommer handla om amning och förlossningsförberedelse. Därefter träffas vi i mindre grupper på respektive familjecentral/kvinnohälsovård för uppföljande diskussioner. Konceptet innehåller sammanlagt 4 träffar á 1,5-2  timmar. På en del familjecentraler erbjuds också en återträff när barnet är cirka 2 månader.

Föräldraträffarna är en uppföljning från föreläsningarna som bygger på egna diskussioner. För att ni ska få reda på det som ni vill veta är det viktigt att ni kommer förberedda till dessa träffar med egna frågor och funderingar kring föräldraskap, amning och förlossning.

På en del familjecentraler erbjuds enklare fika till självkostnadspris.

Anmäl dig här på den familjecentral/kvinnohälsovård du tillhör

Återbud

  • Kontakta mottagningen så snart som möjligt för att avboka, men senast en hel vardag (24 timmar) före träffen. Detta gäller endast träffarna på kvinnohälsovården och familjecentralen, förhinder att delta vid träffarna i Aulan behöver ej meddelas. Använd e-tjänst i 1177 Vårdguidens e-tjänster eller ring kvinnohälsovården 010-24 21 900. Man kan också avboka via telefon 020-369 369, dygnet runt.
  • Om man uteblir från föräldraträff eller avbokar eller ändrar tiden senare än en hel vardag (24 timmar) före besöket får man en faktura. Det gäller även bokade besök som normalt är avgiftsfria och om man har frikort.
Uppdaterad: 2018-01-10
Maria Ingebrigtsen, Kvinnohälsovården Jönköping, Kirurgisk vård