Region Jnkpings ln FoUrum social välfärd
http://plus.rjl.se/fourumsocialvalfard

Sex personer vända mot kameran, sjö och natur i bakgrunden. Foto: Lisa Andersson.

Familjehemsresursen
Jönköpings län

Familjehemsresursen drivs gemensamt av kommunerna i Jönköpings län. Vi rekryterar och utbildar familjer som vill vara familjehem på uppdrag av kommunerna.

Är ni beredda att öppna ert hem och er familj för någon annans barn? Har ni tid över och engagemang för barn som behöver ett tryggt hem? Då kanske ni är den nya familj som ett barn behöver – ett familjehem?

Vad är ett familjehem?

Småbarn, skolbarn, tonåringar; alla kan de komma i en sådan situation att de behöver placeras i familjehem. Anledningarna kan vara skiftande. Ibland har problemen mest med föräldrarna att göra. Det kan röra sig om missbruk, psykisk ohälsa eller andra orsaker som gör att föräldrarna inte klarar av föräldrarollen. Bristen på vård och omsorg sätter givetvis spår hos dessa barn. Andra gånger är det barnets eget beteende som är den utlösande faktorn till att hen inte kan bo hemma.

Barn som klättrar i träd. Foto: Lisa Andersson.

Intresseanmälan

Om ni är intresserade gör ni en intresseanmälan via vår hemsida. Vi kontaktar dig inom två veckor. Undantag kan vara vid semestertider eller storhelger, då det kan ta ytterligare någon vecka. Du kan också kontakta oss direkt via telefon.

Här har vi samlat bra information för er som är intresserade av att vara eller redan är familjehemsföräldrar:

Kontakt

036-10 54 44

Intresseanmälan

Formulär för intresseanmälan (extern webbplats, nytt fönster)

För mer information och anmälan, kontakta 036-10 54 44.

Mer information

Socialstyrelsen har skapat en webbplats för dig som vill hjälpa ett barn eller en ung person som är i behov av stöd. På webbplatsen kan du läsa berättelser från privatpersoner som gör insatser för barn och unga.

https://mininsats.se

Uppdaterad: 2018-12-12
Lisa Andersson, Primärkommunal utveckling, Kommunal utveckling