Region Jnkpings ln Barndialogen
http://plus.rjl.se/samverkan

Litteratur och länkar

Boktips

  • Skogsträdgården: För små skogsträdgårdsmästare och nyfikna vuxna. Johanna Johansson, My Kjellberg, Esbjörn Wandt, Johanna Bruun.
  • Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut. Annevi Sjöberg, Philipp Weiss, Daniel Larsson.
    I boken presenteras ett 60-tal fleråriga grönsaker som är noga utvalda av författarna för att passa i vårt nordliga klimat. De är mer lättskötta och har högre näringsinnehåll än vanliga grönsaker. Dessutom kan de skördas från tidig vår till sen höst utan att du behöver vattna, gödsla eller ogräsrensa särskilt ofta. Boken är den första av sitt slag på svenska och innehåller allt du behöver veta för att komma igång att odla de fleråriga grönsakerna. Spännande recept som soppa på dagliljeblommor, inlagd strutbräken och mjölksyrade fleråriga bladgrönsaker ger inspiration till att utforska de nya smakerna. Bokens innehåll är kryddat med tips på plantskolor, fröfirmor, och matnyttiga tabeller över växternas egenskaper och näringsvärden.

Länkar

  • Holma Skogsträdgård (nytt fönster) Holma Skogsträdgård drivs av den ideella föreningen Skogsträdgårdens Vänner. Föreningens ändamål är att sköta och utveckla skogsträdgården som en experiment- och visningsträdgård.

 

 

Uppdaterad: 2018-05-17
Noomi Carlsson, Regionledningskontoret, RLK o Verksamhetsnära funktion