Region Jnkpings ln Hälsocafé
plus.rjl.se/halsocafe

Om Hjärtats hus

Alla drabbas inte av cancer men alla blir berörda. Hit är alla som berörs välkomna för att mötas.

Hjärtats hus skall finnas för alla cancersjuka, oavsett vilken sort du drabbats av, om du är sjuk nu eller har det bakom dig. Även till för närstående, anhöriga och vänner.

Hjärtats hus skall ha en skön och hemlik atmosfär, utanför vårdens korridorer. Gärna med fina grönområden i anslutning som inbjuder till aktiviteter även utomhus.

Till Hjärtats Hus behövs ingen remiss eller tidsbokning. Det är bara att komma när man vill och kan. En gång eller många. Fika till självkostnadspris.

Här möts du som besökare i dörren av  volontärer som själv har erfarenhet av cancer. Volontärerna är alltid med och finns för just dig, för att lyssna, för att stötta, för att mötas som medmänniska.

Här stärker vi varandra genom olika aktiviteter där besökarens önskemål är det som styr. Både fysiska såväl som sociala aktivteter. Här får besökare möjlighet att samtala, att skratta och gråta, helt "enkelt" bara vara som det är för dagen. Vi vet att genom att möta andra som förstår hjälper vi varandra till ett bättre mående.

I dag finns Hjärtats Hus i Jönköping, Eksjö, och Värnamo och Tranås. På grund av pandemin ser våra aktiviteter annorlunda ut, aktuell information hittar du under fliken Kalender. Varmt välkommen till oss!

 

 

Uppdaterad: 2020-12-09
Pär Kaverén, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion