Region Jnkpings ln Hälsocafé
plus.rjl.se/halsocafe

Erfarenheter från deltagarna - Henrik Ånfors

När jag gick med i levande bibliotek visste jag inte vad det var. Jag hade aldrig hört talas om det, men det lät väldigt roligt och utmanande, och jag kände att jag måste testa.

Sedan jag gick med i det levande biblioteket för ca två år sedan har jag varit med i flera uppdrag. Intervjuer, förbättrings- och utvecklingsarbeten samt olika seminarier. Det är väldigt roligt och det känns som att jag kan göra skillnad.

Något som jag är väldigt glad för är att jag har fått träffa fantastiska människor med olika erfarenheter och livsöden, något som jag inte hade gjort annars.

Just nu är jag inblandad i Esthercoachutbildningen, Esther SimLab och några andra projekt där patientmedverkan är viktig.

Att som patient få möjligheten att vara delaktig i utvecklingen av vården, och att visa vårdgivarna hur patienter ser på olika vårdsituationer, är en stor anledning till att jag är med i det levande biblioteket. Vårdgivarna har också insett värdet av medverkan från personer med egen erfarenhet av att vara patient.

Behovet är stort och därför behövs fler patienter med vårderfarenheter. Min önskan är att vi kommer att bli fler i biblioteket. Jag tycker det är riktigt kul och jag har inte ångrat mig.

Att kunna bidra med mina erfarenheter från vården är en viktig del i mitt uppdrag. Jag tror också att vi tillsammans har en unik möjlighet att kunna anpassa vården efter patientens behov och önskemål.

 

/Henrik

Deltagarnas erfarenheter

Henrik Ånfors

Patrik Blomqvist

Uppdaterad: 2019-01-15
Pär Kaverén, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion