Region Jnkpings ln Region Plus
plus.rjl.se för vårdpersonal, samverkanspartners m.fl.

Jönköpings pridevecka 2018       20-26 augusti
 

Regnbågsflaggor vajar i Jönköpings centrum, på Länstrafikens bussar och utanför flera av Region Jönköpings läns lokaler.

 

Invigning av Jönköpings pridevecka sker måndag 20 augusti klockan 18 på Spira med tal av regiondirektör Agneta Jansmyr, kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson, landshövding Helena Jonsson och QomUt:s ordförande Jakob Modigh. Musik från "On the town" i trappan direkt efter invigningstal och bandklippning.

Teaterföreställningen Dom kommer hitta oss tillsammans med Donna Donna startar klockan 19 - biljetterna är gratis men behöver bokas i Spiras biljettkassa (010-242 80 80), speltid cirka en timme. Kulturhuset Spira håller öppet för mingel till klockan 22.

Region Jönköpings län, Länsstyrelsen och Jönköping QomUt finns på plats med informationsbord från klockan 17.

Hiv-test med snabbsvar tisdag 21 augusti klockan 17-20 kan den som önskar göra Hiv-test med snabbsvar på Wetterhälsans Citymottagning i Atollen. Testen görs i samarbete med föreningen Noaks Ark, och kompletterar den ordinarie testverksamheten.

Föreläsning onsdag 22 augusti klockan 18 på Värnamo sjukhus (aulan) av Johannes Rosenlundh "Jag har något jag måste berätta..." om heteronormen och dess konsekvenser. Region Jönköpings län finns på plats med informationsbord från klockan 14. Fri entré.

Föreläsning torsdag 23 augusti klockan 18 på Ryhovs sjukhus (aulan) av Johannes Rosenlundh "Jag har något jag måste berätta" om heteronormen och dess konsekvenser. Region Jönköpings län finns på plats med informationsbord från klockan 14. Fri entré.

Jönköpings Prideparad lördag 25 augusti klockan 14 med samling 13:30 på Per Brahe-gymnasiets parkering.

Personal från Region Jönköpings län går tillsammans under banderollen ”Vi är till för alla”. Under lördagen finns Region Jönköpings län också på plats klockan 10-19 i Rådhusparken, där vi informerar om regionens arbete med hbtq-frågor och har aktiviteter som ansiktsmålning och ”gissa flaggan”. Kulturutvecklarna hjälper till att göra armband tillsammans med Kulturarva och Jönköpings läns hemslöjdsförbund (10-17).

Biblioteket på länssjukhuset Ryhov ställer ut böcker och filmer med hbtq-tema. En mindre utställning finns också på biblioteket i Värnamo sjukhus.

Region Jönköpings län är medarrangör och går i paraden med budskapet ”Vi är till för alla”. Vi har också tagit fram några "studentskyltar" med samma budskap, som vi fördelar så länge de räcker. Verksamheter som vill ha egna skyltar får gärna ta fram det själva.

All personal som har möjlighet uppmanas att gå med i tåget, och även om deltagandet sker på fritiden får du gärna gå i arbetskläder.

Kom gärna till Region Jönköpings läns tält i Pride Park (Rådhusparken) för att låna flaggor och t-shirt (först till kvarn!) och kanske få en ansiktsmålning. Vi finns där klockan 10-19. 

Kom med på en härlig dag i regnbågens tecken och visa att vi är till för alla!

Sidan uppdateras kontinuerligt.

 

Kontakt

Håkan Carlsson, projektledare hbtq

Vi är till för alla

Om hbtq-arbetet i Region Jönköpings län

Uppdaterad: 2018-08-16
Anna Holm, Kommunikationsavdelningen, RLK o Verksamhetsnära funktion