Region Jnkpings ln Esther
plus.rjl.se/esther

Bollplank

Bollplanket är patient/brukarrepresentanter eller anhöriga som hjälper ESTHER förbättringscoacher på deras väg till examen. De delar med sig av sina erfarenheter av vården samt ser till att fokus hamnar på Esther.


 


Marie Winald Karlström

Alias Modiga Mia. Mamma till Jesper som har Downs syndrom samt ett komplicerat hjärtfel. Föreläsare, sångerska, författare m.m. Brinner för bemötandefrågor.
 

 

 

Dorothy Jansson

Som pensionär har jag valt att engagera mig i bl.a.  Levande Bibliotek, Hjärtats Hus samt SPF:s Väntjänst. Det är tillfällen till möten som delar mitt sociala engagemang och samtidigt försöka påverka förändringar som pågår i våra liv. Inte minst inom vården är det viktigt att vi som patienter får vara med och ge våra tankar och påverka rutiner som tas fram. Vi har bra vård men bra kan alltid bli bättre och det tycker jag arbetet i ESTHER visar. Jag är lika nyfiken varje gång på vilka förbättringsprojekt som kommer att presenteras.

 

Maria Green

Jag är fysioterapeut med holistiskt perspektiv i botten och förutom att jag är bollplank är jag också PEER, person med egen erfarenhet. Jag tycker fysisk aktivitet är roligt och viktigt liksom familj och vänner. Jag har en liten hund, Loppan, som hänger med mig och vi promenerar, springer och cyklar ihop.


 

Parima Nassiri

Hur lever man med en synnedsättning? Hur tar man sig igenom tuffa stunder då en anhörig har cancer? Med över tio års erfarenhet av att leva med en synnedsättning som successivt försämras, samt varit dotter till en far som gått bort i cancer, bidrar jag gärna med min erfarenhet som bollplank.
Är även volontär på Hjärtats Hus och är en aktiv Levande bok. Att se möjligheter istället för hinder, that's me!

 

Kontaktperson

Karin Börrisson
utvecklingssekreterare, Qulturum

Uppdaterad: 2021-06-14
Karin Börrisson, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion