Region Jnkpings ln Qulturum
plus.rjl.se/qulturum
2018-09-28 11.04

Delta och medverka på Mikrosystemfestivalen 2019

Den 26 februari till den 1 mars 2019 är det dags för det internationella mötesforumet Mikrosystemfestivalen.

Symbol med flertalet element för att beskriva sustainability dvs hållbarhet
Årets symbol

Mikrosystemfestivalen har anordnats i 16 år och temat för detta år är "SustainAbility". Fokus är på frågeställningarna: Hur skapar vi hållbar förändring?
Hur förbereder vi oss för hållbarhet i längden samt vad behöver förändras och vad behöver fortsätta på samma sätt? Sedan första året, 2004, har festivalen vuxit till en unik mötesplats för de som vill utveckla och förbättra hälso- och sjukvård samt omsorg.

Mikrosystemtänkande sprider sig över världen, då 150-200 representanter från upp till 13 olika länder deltar på Mikrosystemfestivalen årligen.

Vad innebär då begreppet mikrosystem?

Mikrosystem avser alla som samverkar kring en patients behov nära patienten, vars arbete tillsammans ger patienten det stöd och den vård som behövs. I detta ingår även det IT-stöd som används.
Kunskap om mikrosystem har visat sig vara en nyckel till bland annat förbättrad tillgänglighet och ökad arbetstrivsel. Det har också satt fokus på det lokala ledarskapet nära patienten.

Har du ett förbättringsarbete du vill dela med dig av?

Dela dina erfarenheter och bidra till att förbättra vården i hela världen. Nu har du möjlighet att utbyta erfarenheter med ett stort nätverk som brinner för förbättring och mikrosystemtänkande. Skicka in ett abstrakt senast den 7 november 2018 och presentera ditt arbete:

Vill du veta mer om Mikrosystemfestivalen?

Håll dig uppdaterad på sociala medier!

Du hittar Microsystem Festival på Facebook och via #qmicro på Twitter. Passa även på att följa #qulturum!
 

Uppdaterad: 2018-10-29
Rebecka Berger, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion