Region Jnkpings ln Qulturum
plus.rjl.se/qulturum
2020-02-25 11.22

Med samskapande och medkänsla i fokus!

Idag startar det internationella mötesforumet Mikrosystemfestivalen som pågår 25-28 februari 2020. Årets tema är CoMePassionIT - begreppet utgår från Compassion (medkänsla), men syftar också på samskapande, passion och IT inom hälso- och sjukvård.

Förutom minikurser och seminarier kopplade till årets tema, fungerar Mikrosystemfestivalen även som en grund för internationellt nätverkande. En av grundprinciperna för festivalen och teorin kring mikrosystem är just delaktighet och tanken är därför att alla deltagare på något vis kommer att medverka.

Genom vårt samskapande bygger vi festivalen!

Erfarenhetsberättelser ur två perspektiv

Bland huvudtalarna på årets festival finns Shahrzad Kiavash och Nasim Farrokhnia.

Shahrzad Kiavash kommer att berätta om blodförgiftningen som var nära att ta hennes liv 2012. Det slutade med att den tog hennes underben. Med en enorm vilja och drivkraft kämpade hon sig ur den mörka tillvaro som sjukdomen försatt henne i och bestämde sig för att fortsätta med en av sitt livs kärlekar - träningen. I augusti 2015 genomförde hon sitt första triathlon med proteser. Shahrzad har en brinnande önskan att förbättra den personcentrerade vården i egenskap av att vara en mycket involverad och engagerad patient.

Nasim Farrokhnia, medicine doktor i internmedicin och  har under sex år arbetat som verksamhetschef på nordens största akutmottagning - SöS i Stockholm. Nasim är nu chef för kvalitet och forskning på KRY (online-primärvårdscentrum). Med en passion för innovation och att tillämpa ny, digital teknik för bättre hälso- och sjukvård, har Nasim initierat föreningen för eHealth Doctors, som nyligen har blivit en del av Swedish Medical Association.

Övriga keynote speakers är Boel Andersson Gäre och Göran Henriks, Region Jönköpings län.

Mikrosystemfestivalen anordnas i år för 17:de gången och 12 nationer är representerade.

Uppdaterad: 2020-02-25
Rebecka Berger, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion