Region Jnkpings ln Smittskydd och vårdhygien
plus.rjl.se/smittskydd
2018-05-29 9.05

Nyhetsbrev från Smittskydd Vårdhygien

Notera datumen för höstens spännande utbildningstillfällen. Det går bra att anmäla sig i Lärandekalendern via länkarna nedan redan nu.

Influensavaccinatörsträffar

För dig som vaccinerar mot influensa på sjukhus, vårdcentral eller inom kommunal vård och omsorg. Nyheter, inspiration och praktiska tips inför influensavaccinationskampanjen. Dessutom en tillbakablick på den gångna säsongen och lite extra om personalvaccination.

Träffarna äger rum i respektive aula på Länssjukhuset Ryhov, Höglandssjukhuset och Värnamo sjukhus. Kostnadsfri lunch serveras i matsalen på respektive sjukhus 11:30-12:30. Föreläsning inklusive kaffe 12:30-16:00

Anmälan:

Smittskydd i primärvården

Riktar sig till ST-läkare och specialistläkare i primärvården. Vad behöver jag som vanlig doktor veta om smittskyddslagen, smittspårning och åtgärder för att minska smittspridning? Tillsammans med landets mest erfarne smittskyddsjurist Peter Gröön välkomnar vi dig till en heldag om smittskydd. Ta gärna med egna frågor och funderingar, vi lämnar gott om utrymmer för diskussion.

Datum och tid: Onsdagen den 23 november 2018, 09:00-16:00

Anmälan hittar du i Lärandekalendern.

Vårdhygien vid vinterkräksjuka och influensa

En kraftsamling inför årets infektionssäsong som riktar sig främst till personal inom slutenvård och kommunala boenden och deras chefer. Hur hanterar vi patienter med smittsamma sjukdomar för att minimera smittspridning till medpatienter och personal?

Anmälan:

Äldre med misstänkt urinvägsinfektion

En eftermiddag för omvårdnadspersonal och sjuksköterskor inom kommunal vård och omsorg. Symtom, diagnostik, behandling och risker med överanvändning av urinvägsantibiotika kommer diskuteras. Upp till hälften av de som bor på äldreboende har bakterier i urinen utan att vara sjuka. Det kallas asymtomatisk bakteriuri (ABU) och ska inte behandlas med antibiotika.
 

Anmälan:

Uppdaterad: 2018-05-29
Jenny Nilsson, Tranås vårdcentral, Vårdcentralerna Bra Liv