Region Jnkpings ln Smittskydd och vårdhygien
plus.rjl.se/smittskydd
2018-06-18 15.31

Vi är bäst!

Även i år försvarar Jönköpings län sin förstaplats i landet när det gäller att vaccinera mot influensa. Vi lyckades nå 61 % av personer över 65 år med influensavaccin, vilket kan jämföras med rikssnittet på 49 %. Nu är det dags att planera för höstens kampanj.

Det är redan dags att börja planera inför höstens influensavaccinationskampanj. Vi uppmuntrar till flexibilitet och kreativitet! Sedan tidigare vet vi att drop in-mottagningar är uppskattat och framgångsrikt. Erbjud gärna kvälls- eller helgtider – många av våra riskindivider är både yrkesaktiva och upptagna. Kanske kan ni även hitta andra arenor för att nå ut med vaccinationserbjudande, som till exempel att finnas på plats på apoteket, utanför livsmedelsbutiken eller i kyrkan?

Datum ni behöver känna till:

  • 14 september är sista dagen att publicera vaccinationstiderna på vaccinationssidan i intranätet för att de ska komma med i invånartidningen, på er kontaktsida på 1177.se och i länets tidningar: http://intra.rjl.se/infopage.jsf?childId=145179&nodeId=84103#

  • 31 oktober kommer invånartidningen (För ett bra liv i ett attraktivt län) ut. Planera därför in vaccinationstiderna efter 31 oktober för att få bäst nytta av marknadsförningen där.

  • 6 november är startdatum för den nationella influensavaccinationskampanjen.

Influensavaccinatörsträffar

För dig som vaccinerar mot influensa på sjukhus, vårdcentral eller inom kommunal vård och omsorg. Nyheter, inspiration och praktiska tips inför influensavaccinationskampanjen. Dessutom en tillbakablick på den gångna säsongen och lite extra om personalvaccination.

Träffarna äger rum i respektive aula på Länssjukhuset Ryhov, Höglandssjukhuset och Värnamo sjukhus. Kostnadsfri lunch serveras i matsalen på respektive sjukhus kl 11:30-12:30. Föreläsning inklusive kaffe kl 12:30-16:00.

Anmälan:

Uppdaterad: 2018-06-18
Jenny Nilsson, Tranås vårdcentral, Vårdcentralerna Bra Liv