Region Jnkpings ln Smittskydd och vårdhygien
plus.rjl.se/smittskydd
2018-10-04 8.31

Nyhetsbrev från Smittskydd Vårdhygien

Smittskydd Vårdhygien ordnar flera uppskattade utbildningar under hösten, riktade till många olika målgrupper. Nedan lyfter vi särskilt fram några av dem. Passa på att anmäla dig nu, ännu finns det platser kvar!

Samlad information om alla våra utbildningar hittar du på vår webbplats

Vårdhygien vid vinterkräksjuka och influensa

En kraftsamling inför årets infektionssäsong som riktar sig främst till personal inom slutenvård och kommunala boenden och deras chefer. Hur hanterar vi patienter med smittsamma sjukdomar för att minimera smittspridning till medpatienter och personal?

Dessa träffar genomfördes första gången förra hösten och var mycket uppskattade, med fullsatta aulor på alla tre sjukhusen. Även du som deltog ifjol kommer att ha glädje av att delta i år, då upplägget är förnyat med ännu mer fokus på praktiska situationer och interaktiva inslag.

Anmälan:

Hosta, feber, sveda, värk i hals och öra... Vad ska vi göra?

Välkommen att fördjupa dina kunskaper kring hantering av patienter med vanliga infektionssymtom i primärvården!
Eftermiddagen riktar sig främst till sjuksköterskor inom primärvård, men andra intresserade är också välkomna i mån av plats. Anordnas av FAKTA, Strama och Vårdhygien i samarbete.

Anmälan:

Smittskydd i primärvården

Riktar sig till ST-läkare och specialistläkare i primärvården. Vad behöver jag som vanlig doktor veta om smittskyddslagen, smittspårning och åtgärder för att minska smittspridning? Tillsammans med landets mest erfarne smittskyddsjurist Peter Gröön välkomnar vi dig till en heldag om smittskydd. Ta gärna med egna frågor och funderingar, vi lämnar gott om utrymmer för diskussion.

Datum och tid: Fredagen den 23 november 2018, 09:00-16:00

Anmälan hittar du i Lärandekalendern.

Uppdaterad: 2018-10-04
Josefin Olsson, Folkhälsa och sjukvård, RLK o Verksamhetsnära funktion