Region Jnkpings ln Smittskydd och vårdhygien
plus.rjl.se/smittskydd
2018-11-05 16.36

Nyhetsbrev från Smittskydd Vårdhygien

Denna vecka går startskottet för influensavaccinationskampanjen.

Vaccinationskampanjen

Tisdagen den 6 november är det nationella start-datumet för influensavaccinationskampanjen och detta uppmärksammas på många håll under hela veckan. Kommunikationsavdelningen hjälper oss med Instagram under vecka 45 och vill gärna få in bilder och texter från när ni vaccinerar patienter, som de kan publicera. De behöver bild och tillhörande text till bilden/bilderna. I texten kan ni skriva vem som syns på bilden och vilken roll personen har samt vem patienten är. Patienten måste godkänna att vara med på att visas på vårt Instagram.

Skicka era bilder till:

Carolin Zinkell –             

Jenny Gustafsson –

Personalvaccination

Jag vet att många kommit igång bra och redan vaccinerat många ur personalen, bra jobbat! Fortsätt att erbjuda vaccination och glöm inte bort att inkludera all personal som vistas i samma lokaler som patienterna, även om de inte är anställda på enheten, som tex städpersonal.

Vaccinatörsträffarna

Allt material från influensavaccinatörsträffarna hittar du på vår hemsida under Utbildningar och kurser. Där finns alla bilder som visades och (inom kort) även filmade föreläsningar från utbildningstillfället på Ryhov.

Kampanjmaterial

Om ni behöver mer material – informationskort, affischer, pins till personalen m.m. – är det bara att höra av er till oss på så skickar vi ut det till er.

Mer om riskgrupper, vaccinbeställning, praktisk info m.m. hittar du på vår hemsida.

Uppdaterad: 2018-11-05
Josefin Olsson, Folkhälsa och sjukvård, RLK o Verksamhetsnära funktion