Region Jnkpings ln Utvecklingskraft
plus.rjl.se/utvecklingskraft
2018-04-25 13.21

Victoria Bruun - Årets Vårdchef 2017

2017 blev Victoria Bruun utsedd till Årets Vårdchef. På Utvecklingskraft kommer hon berätta om sin resa från byggbranschen in i vården.

Victoria Bruun
Victoria Bruun, Årets Vårdchef 2017

Victoria Bruun blev nominerad av sina medarbetare inom den psykiatriska slutenvården i Värmland tilll Årets Vårdchef 2017, då de tyckte att hon lyckats med sitt ledarskap. Vårdförbundet tilldelade Victoria utmärkelsen med motiveringen: "Hon är en orädd person som vet vad hon vill, hon stimuleras av utmaningar som fått andra att backa".

Victorias bakgrund är lite ovanlig. Hon arbetade nämligen flera år inom byggbranschen och hade endast arbetat som sjuktsköterska i 1,5 år innan hon blev avdelningschef. Det är den resan hennes seminarium kommer handla om.

Hur får du kraft att utvecklas och utveckla andra i arbetet?
- Att få möjlighet att vara en del av att ge patienterna den bästa vården och det bästa bemötandet inom psykiatrin ger mig drivkraft. När jag ser att vi lyckas med det och ser nöjda patienter, som vi har gjort skillnad för, ger det mig ork att fortsätta. Min personalgrupp är mycket ambitiös och vill göra ett bra jobb. Det är roligt att få leda en sådan arbetsgrupp och det ger mig kraft, att stå upp för dem, så som de står upp för patienten.

Vad är dina förväntningar på Utvecklingskraft 2018?
- Att träffa andra i samma bransch samt att delge andra min resa i vården i syfte att inspirera dem.

  • Är du intresserad av att lyssna på Victoria Bruun under Utvecklingskraft? Anmäl dig nu och gör seminarieval E5, 31 maj.
Uppdaterad: 2018-04-25
Pär Kaverén, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion