Region Jnkpings ln Utvecklingskraft
plus.rjl.se/utvecklingskraft
2018-04-27 8.51

Göran Runesson får kraft av att se medarbetare växa

Göran Runesson är först ut att föreläsa på Utvecklingskraft 2018. Han har höga förväntningar och kan se likheter med ett populärt TV-program.

Göran Runesson, inledningstalare Utvecklingskraft 2018
Göran Runesson

Göran är verksamhetschef på Nässjö vårdcentral, Bodafors vårdcentral och Nässjö Utbildningscentrum som 2015 tilldelades Dagens Medicins utmärkelse Guldskalpellen för Årets entreprenör. I år är Göran inledningstalare på Utvecklingskraft.

Kan du ge oss en liten inblick vad din föreläsning kommer att handla om?
- Det kommer att handla om vad som ger kraft och glädje till förändring, vad som behövs för att åstadkomma en förflyttning. Jag vill lyfta fram det salutogena perspektivet. Jag kommer att använda några enkla exempel från fysikens och kemins värld för att sedan koppla det till vår vardag.

Hur får du kraft att utvecklas och utveckla andra?
- Jag får kraft av att se medarbetare växa och tycker om att se vår roll i ett lite större perspektiv. Om vi kan förstå vilken roll och vilket ansvar vi har i ett större sammanhang går det också förstå vart vi ska och vad vi behöver göra för att ta oss dit. Med andra ord får jag kraft av att begripa mitt uppdrag, att försöka göra det hanterbart och att det är meningsfullt.

Vad är dina förväntningar på Utvecklingskraft 2018?
- Jag förväntar mig att få lyssna till bra föreläsningar. Att få energi till att anta utmaningarna vi har framöver. Jag tycker om TV-programmet Så mycket bättre där man tar någons låt, gör om den och framför den på ett nytt sätt. Utvecklingskraft ger en möjlighet att ta andras goda utvecklingsarbeten hem och göra om efter sina egna förutsättningar.

Uppdaterad: 2018-05-02
Pär Kaverén, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion