Region Jnkpings ln Utvecklingskraft
plus.rjl.se/utvecklingskraft
2018-05-02 14.17

Lyssna på Sofia Wallström under Utvecklingskraft 2018

Sofia Wallströms föreläsning kommer handla om utmaningarna som finns i att driva den svenska sjukvården framåt och även tips på hur varje patientmöte ska baseras på den bästa kunskapen.

Sofia Wallström, Generaldirektör på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket.
Sofia Wallström

Sofia Wallström ärGeneraldirektör på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket med lång bakgrund från Finansdepartementet och Socialdepartementet. Sofia ansvarade bland annat för tandvårdsreformen 2008 och omregleringen av apoteksmarknaden 2009.

Under Utvecklingskrafts andra dag, 31 maj, håller Sofia en föreläsning med rubriken: Har vi förkortat vägen till patientnytta? Bästa kunskap ska användas i varje patientföreträdare - är vi på rätt väg?

Kan du ge oss en liten inblick vad din föreläsning kommer att handla om?
- Jag kommer att prata om utmaningarna med att navigera framåt i ett komplext och dynamiskt system, som den svenska sjukvården ju är. Jag kommer också försöka ge någon ledtråd till hur vi kan förstå vägen framåt mot att varje patientmöte ska baseras på den bästa kunskapen.

Hur får du kraft att utvecklas och utveckla andra i arbetet?
- Jag får kraft av andra människor och av att tänka utifrån-och-in på min roll och mitt arbete.
 
Vilka är dina förväntningar på Utvecklingskraft 2018?
- Jag ser fram emot inspirerande berättelser och erfarenheter från utvecklingsarbetet i vardagen på vårdgolvet likväl som i byråkratkorridorerna.

Uppdaterad: 2018-05-02
Pär Kaverén, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion