Region Jnkpings ln Utvecklingskraft
plus.rjl.se/utvecklingskraft
2018-05-14 13.34

Ett plötsligt hjärtstopp ger nya perspektiv

Under utvecklingskraft kommer Annmargreth Kvarnefors och Stefan Jutterdal föreläsa om hur ett akut hjärstopp förandrade deras perspektiv.

Stefan Jutterdal och Annmargreth Kvarnefors
Stefan Jutterdal och Annmargreth Kvarnefors

Både Stefan och Annmargreth har lång yrkeserfarenhet från hälso- och sjukvården. Stefan är förbundsordförande för Fysioterapeuterna och Annmargreth arbetar som utvecklingsledare i Region Jönköpings län.

Under en cykelsemester 2017 drabbas Stefan av akut hjärtstopp och Annmargtreth är först med att påbörja livräddningen. På bråkdelen av en sekund förändras perspektiven. Från fysioterapeut och anestesisjuksköterska till patient och närstående.

Kan ni ge oss en liten inblick i vad er föreläsning kommer att handla om?
Vi vill dela med oss av hur en oväntad och livshotande händelse som ett hjärtstopp kan ge nya perspektiv i livet och i arbetet. Vi kommer att prata om hur man kan förebygga sjukdom och vad vi fått upp ögonen för i livet och samhället.
 
Hur får ni kraft att utvecklas och utveckla andra i arbetet?
Vi får båda kraft av att inta patienters och närståendes perspektiv i utvecklingsarbetet. Att arbeta tillsammans är den starkaste kraften för att förbättra hälso- och sjukvården.
 
Vad är era förväntningar på Utvecklingskraft 2018?
Att få ta del av andras förbättringsarbeten och att nätverka med andra deltagare. Vi ser också fram emot att träffa  "Rebellkirurgen" Erik Erichsen igen, han har en särskild plats i vår berättelse.

Uppdaterad: 2018-05-14
Pär Kaverén, Qulturum, RLK o Verksamhetsnära funktion