Region Jnkpings ln Futurum - akademin för hälsa och vård
plus.rjl.se/futurum
2018-08-24 11.14

Poster från Höglandssjukhuset bäst

En studie från Höglandssjukhuset i Eksjö blev utsedd till bästa poster på Nordic Orthopaedic Federations möte i Reykjavik i somras.

Christina Zetterlund, Astrid Nordvall Persson, Johannes Svegard och Björn Alkner
Christina Zetterlund, Astrid Nordvall Persson, Johannes Svegard och Björn Alkner

Postern presenterades av Johannes Svegard , ST-läkare vid ortopedkliniken Eksjö som också fick motta priset.

Johannes Svegard har tillsammans med arbetsterapeuterna Christina Zetterlund och Astrid Nordvall Persson och handledaren Björn Alkner, överläkare i ortopedi, gjort ett vetenskapligt arbete för att undersöka skillnaden mellan lindning och gipsning efter operation för karpaltunnelsyndrom. Studien visade ingen signifikant skillnad mellan lindning och gips, vilket gör att kostnaden för gips, i tid och material, kan undvikas. Detta ST-arbete hyllades också som det bästa när Svensk ortopedisk förening höll ortopedivecka i Umeå 2017.

- Det är stort att lilla Eksjö kan producera så bra forskning att vi får pris i konkurrens med samtliga universitetssjukhus och andra sjukhus från flertalet länder, säger en glad Johannes Svegard, som även presenterade forskningen på konferensen.

Mer information om studien: http://rjl.se/om-oss/pressrum/nyheter/reportage/bandage-lika-bra-som-gips-efter-operation-for-karpaltunnelsyndrom/

Uppdaterad: 2018-08-24
Ulla Hansson Green, Futurum, RLK o Verksamhetsnära funktion