Region Jnkpings ln Futurum - akademin för hälsa och vård
plus.rjl.se/futurum
2018-08-30 9.01

Stort grattis Anna J Henningsson, som fått pris för sin fästingforskning!

- Jag har jobbat med det här i snart 15 år och det är jätteroligt att mitt och forskargruppens arbete uppmärksammas, säger Anna.

Anna J Henningsson, överläkare och medicinsk chef för klinisk mikrobiologi inom laboratoriemedicin på Länssjukhuset Ryhov
Anna J Henningsson, överläkare och medicinsk chef för klinisk mikrobiologi inom laboratoriemedicin på Länssjukhuset Ryhov

Stort grattis Anna J Henningsson, överläkare och medicinsk chef för klinisk mikrobiologi inom laboratoriemedicin på Länssjukhuset Ryhov, som fått ett pris på 100 000 kronor av Svenska Läkarsällskapet för sin forskning kring borrelia och immunförsvarets betydelse för sjukdomsförloppet vid borreliainfektioner.
– Jag har jobbat med det här i snart 15 år och det är jätteroligt att mitt och forskargruppens arbete uppmärksammas, säger Anna, som också är aktivitetsledare inom ett av Skandinaviens största forskningsprojekt, ScandTick innovation.


Officiell prisutdelning sker i Stockholm den 13 november. Förutom prispengarna och äran får Anna dessutom möjlighet att tillsammans med Svenska Läkarsällskapet anordna en halvdag i Stockholm med olika föredragshållare.

Uppdaterad: 2018-08-30
Ulla Hansson Green, Futurum, RLK o Verksamhetsnära funktion